Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BFB maxymalna moc a seryjny osprzęt ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dzisiaj dokonałem pomiaru mocy w moim 1.8t bfb quttro PB. Zgodnie z podejrzeniami auto jest już po sofcie , sam tuning zrobiony gdzies w CH . Według wykresu bfb wypluło 211koni... dodam ,ze wtryski sa oryg turbina tez ic tez standardowy.  Auto strojone bylo na paliwie 98 , wedlug ludzi z hamowni przy max obciązeniu lekko zapetla wtryski dodatkowo powiedziano mi ,ze bedzie ciezko wystroic instalacje gazową którą mam zamiar założyć . Ogólnie mapa daje radę ale koszty jazdy na 98 zaczynaja przytłaczać. Co zrobic? 

-założyć wtryski od auq lub bex aby był zapas tu tez pytanie czy ponowne strojenie na wiekszych wtryskach ?

-czy to nie za duzo wyciagnięto z seryjnego osprzętu ?

-zapetla wtryski. czy rempa i powiedzy 190 ps załatwi sprawę zapętlania a osprzet zostanie ten ktory jest.

-według Pana z hamowni potrzebna jest zmiana wtrysków aby udało się dobrze dostroić gaz .

27141055_10208749106523506_327818258_o.jpg

Opublikowano

Zrób logi dynamiczne to będzie dużo wiadomo co i jak. I w te 211 koni samym softem z bfb nie wierz:) Nie ma szans:)

Jak założysz nowe wtryski to potrzebna korekta softu.

Opublikowano
  • Autor

raczej hamownia nie kłamie .. wymieniałem oringi na wtryskach wiec na bank wtryski sa oryg, przy wymianie rozrządu dokładnie przyjrzałem się  IC  i jest na 100 standardowy. katalizator również jest nie ma dp. Koleś z hamowni zrobil logi. i jedyne co powiedział to ,ze zapętla wtryski bo nie wyrabiają przy max obciążeniu i jest agresywny zapłon, korekcje dlugo terminowe lambda niby był bardzo dobre nie wiedział żadnych problemów w pracy silnika , stwierdził ,ze zdrowy motor. Szczerze tez mnie zastanawia dlaczego tak dużo  moze przez 98 pb?

Opublikowano

Wyjścia masz dwa- korekta softu i będzie w granicach 190koni lub większe wtryski i też korekta ale z bfb powyżej 200 koni to ciężko żeby było bezpiecznie. Jak będzie ciepło to bez dobrego chłodzenia i tak dużo koników ucieknie :D

Opublikowano

Jeżeli jest seryjny IC, brak DP seryjne wtryski i tylko soft to jesli tam jest 211 kuni to ja jestem ksiądz. POkaz logi

Opublikowano

Na serii bfb 190 -195  to max  , no góra 200 . Ale nie 211 wiec tak do końca nie wierz tej hamowni. 

Zrób logi jak koledzy radzą i będzie coś więcej wiadomo. Warto zmienić wtryski ( to tak na początek ) no i stroić od nowa. Znajomy w bfb bez kata i na większych wtryskach ma 207 koni.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

Gregor10 który się zna jak nikt z BFB wyciągnął 214 koni alez FMICiem, mocniejszymi wtryskami i DP

http://gregor10.pl/audi-a4-b7-1-8t-bfb-163km-214km-325nm/

Więc masz odpowiedz:)

Opublikowano
  • Autor

Tez mnie to dziwi dlatego założyłem post , może pomiar przekłamuje... jutro zrobie logi z jakich kanałów  ? 

Opublikowano

I w zasadzie wszystko jasne  na serii do 200 to max.

Opublikowano

skasuj błędy nawet jeśli ich nie ma i:

2+33

3+20

115+118

Opublikowano
  • Autor

Opieram się jedynie na tym co dostałem z hamowni.