Robert Kaim Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam. Od niedawna mam A4 B7 i chcę przerobić zwykłe reflektory na Bi-xenony skrętne+ drl. Szukałem na forach i nie znalazłem czy do tej przekładki muszę dokładać jakieś kable do instalacji. Dodam że mam w wyposażeniu włącznik świateł z funkcją AUTO, czujnik zmierzchu i deszczu i funkcję CHL Mój cel to mieć światła dzienne w dzień a w nocy mijania xenon i żeby to działało automatycznie w pozycji AUTO włącznika świateł Chcę mieć xenon mijania/ drogowe a halogen światła dzienne(w tym samym miejscu co jest to fabrycznie) Teraz mam w dzień brak świateł a wieczorem mijania jak mam włącznik w pozycji AUTO. Wiem że na zwykłych światłach nie można zaprogramować dziennych. I czy skrętne xenony będą działać po zaprogramowaniu w module świateł, czy jest on sterowany przez dodatkowy moduł. I chcę zmienić pokrętło z ustawiania zasięgu świateł na takie DRL przy włączniku świateł, czy będzie pasowała kostka ze starego pokrętła bo i tak jak uruchomię xenon to auto poziomowanie zastosuję. Jak ktoś ma link do jakiego DIYa to proszę o pomoc lub o jakieś wskazówki.
booolek Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Na bixenon to ok. Jak najbardziej ..ale jeśli chodzi o bixenon skręty to już wygląda to inaczej ponieważ wtedy przetwornica jest inna która obrabia skręt ale musi dostać sygnał jakoś z czujników zapewne których też nie masz. Na pewno wszystko jest do zrobienie tylko zależy od tego jak masz gruby portfel i jakie checi.
Robert Kaim Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2018 Czujnik położenia kierownicy mam na pewno bo jest ASR, ESP i EDS bo autko jest w quattro. Czyli skręt czyta komputer ale pytanie czy jest jakiś przewód w instalacji świateł aby ten sygnał podać do przetwornicy. Na skrętnych xenonach mi aż tak nie zależy, ale mam do kupna lampy bixenon skrętny kompletne z przetwornicami, żarnikami, silniczkami i mają stan wręcz idealny za 1800 oba, nie wiem czy to dobra cena czy drogo.
Rekomendowane odpowiedzi