Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

Nastawnik rozrządu?

Recommended Posts

Posted

Co to jest za część C27 13 007 02 i za co odpowiada? Ostatnio w wymieniałem rozrząd z przodu i łańcuch z napinaczem z tyłu bo rzęził dosyć głośno. Po wymianie wszystko było ok przez 2500km, zauważyłem, że samochód nabrał mocy i lepiej zbiera się z niskich obrotów aż któregoś razu stracił tą moc od dołu i ciągnął dopiero jak włączała się turbina.  pojechałem do mechanika i powiedział mi, że może ten nastawnik C27 13 007 02 jest zepsuty i dlatego nie ciągnie od dołu.  

Posted (edited)

Zrób log dynamiczny kanałów 90+93 i będzie widać czy i jak pracuje nastawnik oraz samo ustawienie rozrządu.

Edited by przem8
Posted

Wychodzi na to, że nastawnik nie działa i turbo przeładowuje

Posted

W logu dynamicznym nie sprawdzamy działania nastawnika...

Posted

Właśnie apropo nastawnika. Aktualnie mam założony nie swój tylko z A3. Na moim auto jakby nie miało mocy od dołu tylko dopiero jak załączało się turbo. Założę swój i zrobię logi jeszcze raz. Jak przepływka? Dobrze pokazuje?

Posted

Nastawnika bez pptrzeby bym nie ruszal bo nie ma on w tym momencie wplywu na moc.

Wysłane z mojego HT50 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jak chcesz sprawdzic nastawnik to musisz zrobic loga z normalnej jazdy, ale pewnie dziala poprawnie bo gdyby bylo cos nie tak z nim juz bys o tym wiedzial bo blad na vagu napewno by sie pojawil.

Wysłane z mojego HT50 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Konkretnie z tym nastawnikiem chodzi o to, że miałem wymieniany łańcuch z napinaczem i po 2000km znowu wydaje się, że jakby łańcuch rzęźił. Napinacz i łańcuch były nowe.

Oto logi z normalnej jazdy: http://vaglogi.pl/log-090_093_kX9tNhB.html

Edited by kamilm123