Jump to content
IGNORED

problem z immobiliser

Recommended Posts

Posted

Witam, auto ma problem z odpaleniem na ciepłym silniku ( takim, który lekko zdążył przestygnąć 10-30 min), na zimmnym zdarzało sie ale bardzo rzadko.  Podobno jakiś błąd na immo wyświetlił vag dowiedziałem sie od mechanika.  Zostałem odesłany do elektromechanika, który zaspiewał 400 zl za calkowite wywalenie immo z auta. Moje pytanie ktoś miał podobny problem ? Ktoś wie jak można samemu go rozwiązać taniej ? Audi a4 b5 1.8  1995 r.

Posted
13 minut temu, shuffler24 napisał:

Witam, auto ma problem z odpaleniem na ciepłym silniku ( takim, który lekko zdążył przestygnąć 10-30 min), na zimmnym zdarzało sie ale bardzo rzadko.  Podobno jakiś błąd na immo wyświetlił vag dowiedziałem sie od mechanika.  Zostałem odesłany do elektromechanika, który zaspiewał 400 zl za calkowite wywalenie immo z auta. Moje pytanie ktoś miał podobny problem ? Ktoś wie jak można samemu go rozwiązać taniej ? Audi a4 b5 1.8  1995 r.

a co ma immo do temp.silnika?? zupełnie nic :)

Posted

Podobno ma ;) potwierdzone info od mechanika , elektromechanika i internet. Dzisiaj własnie byłem u elektro i wypytywal o temperature zeby ulatwić mu znalezienie przyczyny.  

Posted (edited)

Ja popieram wypowiedź kolegi że immo nie ma nic wspólnego z temperaturą, z odpalaniem silnika przy różnych temperaturach silnika. Jeśli rzeczywiście był błąd od immo to może świadczyć że coś jest z nim nie tak ale według mnie temperatura silnika nie ma na niego wpływu. Spotkałem się z przypadkiem że temperatura miała wpływ na padnięty czujnik położenia wału i też sprawiał kłopoty z odpalaniem ale nie z immo. Pozdrawiam 

Edited by Przemek.1997
Posted

Dokładnie, immo nie ma raczej nic wspólnego z temperaturą silnika, tym bardziej w B5:)

Posted

więc sugerujecie ze problem z odpalaniem nie lezy po stronie immo ?  Nie wspominałem wczesniej o wymianie zegarów z powodu nie działającego wskaznika obrotów robiłem to sam poprostu zamontowałem i przepiołem licznik. Czy w tym modelu to moze byc przyczyną tego błędu ? Dodam ze na liczniku przy przekreceniu stacyjki nie zapala sie kontrolka immo. Jakby w ogole jej nie było. 

Posted
9 minut temu, shuffler24 napisał:

Nie wspominałem wczesniej o wymianie zegarów z powodu nie działającego wskaznika obrotów robiłem to sam poprostu zamontowałem i przepiołem licznik. Czy w tym modelu to moze byc przyczyną tego błędu ?

w tym roczniku nie ma immo w liczniku...

Posted

chyba ze tak . Tyle dobrze dzieki za info ;)

Posted

Z immo miałbyś problem jeżeli byś odpalał auto i zaraz auto by gasło.

Jeżeli masz problem z odpaleniem na gorącym silniku to albo czujnik położenia wału korbowego albo już błędne wskazania czujnika temperatury.