shuffler24 Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Witam, auto ma problem z odpaleniem na ciepłym silniku ( takim, który lekko zdążył przestygnąć 10-30 min), na zimmnym zdarzało sie ale bardzo rzadko. Podobno jakiś błąd na immo wyświetlił vag dowiedziałem sie od mechanika. Zostałem odesłany do elektromechanika, który zaspiewał 400 zl za calkowite wywalenie immo z auta. Moje pytanie ktoś miał podobny problem ? Ktoś wie jak można samemu go rozwiązać taniej ? Audi a4 b5 1.8 1995 r.
Wihajster Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 13 minut temu, shuffler24 napisał: Witam, auto ma problem z odpaleniem na ciepłym silniku ( takim, który lekko zdążył przestygnąć 10-30 min), na zimmnym zdarzało sie ale bardzo rzadko. Podobno jakiś błąd na immo wyświetlił vag dowiedziałem sie od mechanika. Zostałem odesłany do elektromechanika, który zaspiewał 400 zl za calkowite wywalenie immo z auta. Moje pytanie ktoś miał podobny problem ? Ktoś wie jak można samemu go rozwiązać taniej ? Audi a4 b5 1.8 1995 r. a co ma immo do temp.silnika?? zupełnie nic
shuffler24 Posted January 29, 2018 Author Posted January 29, 2018 Podobno ma potwierdzone info od mechanika , elektromechanika i internet. Dzisiaj własnie byłem u elektro i wypytywal o temperature zeby ulatwić mu znalezienie przyczyny.
Przemek.1997 Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 (edited) Ja popieram wypowiedź kolegi że immo nie ma nic wspólnego z temperaturą, z odpalaniem silnika przy różnych temperaturach silnika. Jeśli rzeczywiście był błąd od immo to może świadczyć że coś jest z nim nie tak ale według mnie temperatura silnika nie ma na niego wpływu. Spotkałem się z przypadkiem że temperatura miała wpływ na padnięty czujnik położenia wału i też sprawiał kłopoty z odpalaniem ale nie z immo. Pozdrawiam Edited January 29, 2018 by Przemek.1997
YoGi1984 Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 Dokładnie, immo nie ma raczej nic wspólnego z temperaturą silnika, tym bardziej w B5:)
shuffler24 Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 więc sugerujecie ze problem z odpalaniem nie lezy po stronie immo ? Nie wspominałem wczesniej o wymianie zegarów z powodu nie działającego wskaznika obrotów robiłem to sam poprostu zamontowałem i przepiołem licznik. Czy w tym modelu to moze byc przyczyną tego błędu ? Dodam ze na liczniku przy przekreceniu stacyjki nie zapala sie kontrolka immo. Jakby w ogole jej nie było.
Wihajster Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 9 minut temu, shuffler24 napisał: Nie wspominałem wczesniej o wymianie zegarów z powodu nie działającego wskaznika obrotów robiłem to sam poprostu zamontowałem i przepiołem licznik. Czy w tym modelu to moze byc przyczyną tego błędu ? w tym roczniku nie ma immo w liczniku...
shuffler24 Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 chyba ze tak . Tyle dobrze dzieki za info
k232 Posted February 1, 2018 Posted February 1, 2018 Z immo miałbyś problem jeżeli byś odpalał auto i zaraz auto by gasło. Jeżeli masz problem z odpaleniem na gorącym silniku to albo czujnik położenia wału korbowego albo już błędne wskazania czujnika temperatury.
Recommended Posts