okti Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Witam, mam taki problem. Zapaliła się kontrolka oleju na czerwono i auto nie wchodzi na obroty. Stan oleju w normie. W czym może być problem? Pomocy
sitar Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Z tego co mi wiadomo to czerwona kontrolka nie jest od poziomu oleju a od ciśnienia oleju.a brak ciśnienia równa się zatarty silnik
okti Posted January 30, 2018 Author Posted January 30, 2018 3 minuty temu, sitar napisał: Z tego co mi wiadomo to czerwona kontrolka nie jest od poziomu oleju a od ciśnienia oleju.a brak ciśnienia równa się zatarty silnik Tak wiem, że kontrolka jest od ciśnienia oleju. ale nigdy wcześniej się nie zapalała i nie było problemu. a tu pierwszy raz się zapaliła i od razu przestał wchodzić na na obroty
sitar Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Nie mów że od razu.ile przejechałem z ta lampka???
sitar Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Mogło wystarczyc-samochód się gasi natychmiast a nie jedzie dalej.
pilKOZAK Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Jak przesłuchanie na komendzie 1 godzinę temu, okti napisał: pierwszy raz się zapaliła i od razu przestał wchodzić na na obroty 1 godzinę temu, sitar napisał: Nie mów że od razu.ile przejechałeś z ta lampka??? 1 godzinę temu, okti napisał: przejechano jeden kilometr Kolego okti oszukujesz na forum, a to nie ładnie. Tak na serio to pewnie padł Ci "słynny" napęd pompy i silnik zatarty do remontu albo szukaj już innego.
RALF76 Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 (edited) 10 godzin temu, okti napisał: Witam, mam taki problem. Zapaliła się kontrolka oleju na czerwono i auto nie wchodzi na obroty. Stan oleju w normie. W czym może być problem? Pomocy Jaki silnik CR czy PD? jaki przebieg ori czy w domysłach? Który rok samochodu? Uzupełnij profil koleżanko Okti :)- po co się domyślać i snuć teorie - zaraz się okaże że to 1.9 tdi Edited January 31, 2018 by RALF76
RALF76 Posted January 31, 2018 Posted January 31, 2018 9 godzin temu, pilKOZAK napisał: Kolego okti oszukujesz na forum, a to nie ładnie Na pewno kolega? chyba koleżanka więc może się pomylić
Recommended Posts