Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akcja serwisowa KLIMATYZACJI A4 B8 LIFT 2012-2015 80C5 80C6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie powinno być z tym problemu, zadzwoń do najbliższego ASO i podaj vin,wtedy sprawdzą czy twoje auto podlega akcji,czy może jest już po.

Opublikowano

moje auto nie podlega tej akcji ..

Opublikowano

W a5 2013 tez byla akcja bo niema zadnych informacji

Opublikowano
Godzinę temu, kristof91 napisał:

W a5 2013 tez byla akcja bo niema zadnych informacji

Też. A4, A5,Q5 wszystkie to samo auto i ten sam panel klimy. 

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał:

Też. A4, A5,Q5 wszystkie to samo auto i ten sam panel klimy. 

Ale to chodzi o grzalke a nie o panel chyba?

Opublikowano

Była akcja serwisowa na wymianę grzałki oraz na softa do panelu klimy. Obie akcje nie mają nic wspólnego ze sobą i są niezależne od siebie. Miałem obie w B8. Muszę zobaczyć jaki kod akcji na softa był. 

Opublikowano
6 minut temu, Muskel1 napisał:

Była akcja serwisowa na wymianę grzałki oraz na softa do panelu klimy. Obie akcje nie mają nic wspólnego ze sobą i są niezależne od siebie. Miałem obie w B8. Muszę zobaczyć jaki kod akcji na softa był. 

Bede musial zadzwonic do ASO

Opublikowano

Akcja na update panelu to 82B8. W 2017r. miałem zrobiony. 

20210123_202212.jpg

Opublikowano
16 godzin temu, Muskel1 napisał:

Akcja na update panelu to 82B8. W 2017r. miałem zrobiony. 

20210123_202212.jpg

A to nie bylo tylko w dieslach?

Opublikowano

Nie ma różnicy czy diesel czy benzyna. 

Opublikowano

Ja właśnie jestem po rozmowie z ASO i dowiedziałem się, że w moim przypadku poprzedni właściciel zrobił to w 2019 ;)

A przy okazji dowiedziałem się, że auto jest po 2 innych akcjach serwisowych (23Q7 - aktualizacja sterownika silnika i 69K5 - parametryzacja poduszek bezpieczeństwa) :decayed:

Opublikowano

W moim przypadku nie ma na chwile obecna żadnej akcji. Ani też nie była robiona.

Opublikowano
34 minuty temu, Barti_ napisał:

Ja właśnie jestem po rozmowie z ASO i dowiedziałem się, że w moim przypadku poprzedni właściciel zrobił to w 2019 ;)

A przy okazji dowiedziałem się, że auto jest po 2 innych akcjach serwisowych (23Q7 - aktualizacja sterownika silnika i 69K5 - parametryzacja poduszek bezpieczeństwa) :decayed:

No przed 23Q7 nnie da sie obronic. Jest przymusowa.

W silniku CDUC byly jak do tej pory dobrowolne i zawsze odmawialem.

Opublikowano
Teraz, Muskel1 napisał:

No przed 23Q7 nie da sie wymigac. Jest przymusowa.

W silniku CDUC byly jak do tej pory dobrowolne i zawsze odmawialem.

Opublikowano

Dublet. Sorry

Edytowane przez Muskel1

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany akcją serwisową, sprawdźcie swoje MyAudi lub zadzwońcie do serwisu. Akcja jest wznowiona i mi np. dopiero teraz pojawiła się informacja żebym się zgłosiła.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć! 

Mam podobny problem, w aucie zimno dopóki silnik się nie nagrzeje... 

Wdg ASO, akcja serwisowa z nagrzewnicą przeprowadzona w 2018r.

Auto mam jakoś 2,5roku i od początku był problem z tym grzaniem - możliwe, żeby nagrzewnica się popsuła tak szybko po wymianie? 

W MMI podgrzewanie ustawione na Auto. 

Jak można sprawdzić, czy nagrzewnica w moim aucie działa? Po jej demontażu jest jakiś sposób żeby ją przetestować? Może wina leży gdzieś w oprogramowaniu?

Opublikowano
2 godziny temu, redrex napisał:

Jak można sprawdzić, czy nagrzewnica w moim aucie działa?

Podłączając auto pod komputer diagnostyczny. Uszkodzona nagrzewnica zapisze błąd w sterowniku. Dodatkowo można jej działanie sprawdzić w blokach pomiarowych. Wszystko opisałem włącznie ze zdjęciami kilka postów wyżej. Wystarczy przeczytać.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
11 godzin temu, Muskel1 napisał:

Podłączając auto pod komputer diagnostyczny. Uszkodzona nagrzewnica zapisze błąd w sterowniku. Dodatkowo można jej działanie sprawdzić w blokach pomiarowych. Wszystko opisałem włącznie ze zdjęciami kilka postów wyżej. Wystarczy przeczytać.

U mnie wchodząc w 08-Klimatyzacja, nie można wybrać opcji Pomiarów Rozszerzonych.

Nie wiem czy dobrze, ale wybrałem Bloki Podstawowe, wpisałem ręcznie Grupa 047, pokazało wartość 0.0 - niestety zmieniając ustawienia w AC, wartość nie ulegała zmianie. 

311161952_641205524107941_8265071439799373688_n.thumb.jpg.42d73346471f94685fd8d8e8e58e6a87.jpg

Wszedłem jeszcze w pomiary rozszerzone silnika i znalazłem cos takiego jak na zdjęciu

311120127_2286347291528280_649901853367332085_n.thumb.jpg.6b4e5e3f5a418b92440d15d5c5a3d4e5.jpg

Jeszcze mam jedno pytanie. Jeżeli nie mam wyłącznika poduszki pasażera ani na desce ani w schowku, to mogę spokojnie zdemontować schowek pasażera, nie obawiając się o jakiś problem z tym związany?  

Edytowane przez redrex

Opublikowano

Masz klimę jednostrefową, dlatego nie masz rozszerzonych bloków pomiarowych. Nie pamiętam dokładnie w której grupie w jednostrefowej klimie pokazuje stan pracy nagrzewnicy. Musisz poszukać. Powinno być opisane.

Schowek możesz bez obaw wymontować.