Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 2.0TDI 2007 / BPW / S-Line / Następna zabawka by Kewson :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :hi:

Przyszedł czas na następną zabawkę, mimo złej opinii jaką otaczane jest 2.0TDI, zagłębiając się w temat okazało się iż nie taki diabeł straszny jak go malują i zdecydowałem się na "dwu litrówkę" z oznaczeniem BPW,

z racji tego że znaleźć 1.8T(który tak bardzo chciałem zakupić) w przyzwoitym stanie i fajnym wyposażeniem jest bardzo trudne. Owy egzemplarz zakupiłem z polecenia wielu zgromadzonych tu na forum #szczególne dzięki dla AFRO ;)

a dokładniej u Pana Michała z MP Moto - Polecam! i do dziś "tfu tfu" śmigam bez awaryjnie :)

Co do auta:
* Wersja S-line zewnętrzny i wewnętrzny

* Auto posiada oryginalną powłokę lakierniczą wszystkie zakamarki, progi, wnęki co tylko możliwe w oryginalnym lakierze

* Szyby wszystkie oryginalne

* Wnętrze wygląda jak nowe, świeże pachnące nowością, fotele nie wytarte nie popękane - byłem w szoku!

* Przebieg przy zakupie 204960km, tak wiem zaraz zacznie się że tyle miała w 2010r :grin:, ale przebieg zaczytany w ASO z kluczyka serwisowego (oczywiście książka serwisowa również jest z wpisami)

Ostatnia wizyta 20.07.2016 - 187 700km (wymiana oleju z filtrem, tarcz i klocków wraz z czujnikami i płynem hamulcowym przód/tył)

Dodatkowo badanie TUV z dnia 07.09.2016 - 189 907km

* Komplet kół - zima alufelgi 16' lato alufelgi S-line 17'

8506237000d21680med.jpg

9bf267b6b30fa458med.jpg

83f732114d30e1c8med.jpg

261360a3b362a8a8med.jpg

Na początek

Auto dostało paczkę od #Dzika :hi:m.in.
* olej Motul wraz z filtrem
* Płukankę z racji przejścia na "lepszy" olej

* Nowe filtry powietrza itd..

Oraz przygotowanie lakieru na zimę delikatna polerka z woskiem oraz zabezpieczenie pół skórzanych foteli :D

6f0b6691beb6e547med.jpg
0f2a4fcb5aa7997cmed.jpg

5af2ebcc9a19f147med.jpg

942b22545b0f673emed.jpg

Plany na sezon 2018 :jerk:

Na ten rok z mechaniki muszę wymienić

* rozrząd bo ten siedzi od przebiegu 120 tys.km 

* zobaczyć w jakim stanie jest pompa oleju i wymienić "imbus"

Z zewnętrznych rzeczy jeśli fundusze pozwolą

* Rotory 19 cali choć mam jeszcze inne felgi na oku

* większe heble i tarcze aby to wyglądało na 19-stu calach

* z racji braku Bixów :( zastanawiam się nad lampami Osramam Xenarc LED tylko przeraża mnie cena :D

To by było na tyle za miłe słowa, podpowiedzi i poświęcenie czasu na czytanie moich wypocin serdecznie dziękuję

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów :hi:

Edytowane przez KewsonND

Opublikowano

Gratulacje zakupu i Powodzenia w modach:decayed:

Lampy Led Osram mają swoją cene ale robote robią :witch1:

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Adam87 napisał:

Gratulacje zakupu i Powodzenia w modach:decayed:

Lampy Led Osram mają swoją cene ale robote robią :witch1:

Pozdrawiam :hi:

Dokładnie zobaczę na ile fundusze pozwolą bo postawienie chałupy w planach więc muszę się ograniczać mimo iż człowiek chciałby wszystko od razu :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Gratulacje cieszy taki przebieg z z podłogi widze ze można jeść

koniecznie zaglądnij jak imbus sie ma i rozrząd na Cito do roboty

zresztą po planach widze ze kumaty chłop z Ciebie więc nawet Lamp nie będę ci tu zachwalał bo po co:thumbup:

Opublikowano

Ładna sztuka. Troszkę szkoda ze tych bixenonow nie ma, ryjek by się troszkę inaczej prezentował od razu. :-) powodzenia w kodach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Mopek napisał:

Ładna sztuka. Troszkę szkoda ze tych bixenonow nie ma, ryjek by się troszkę inaczej prezentował od razu. :-) powodzenia w kodach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dokładnie :angry: nastomiast stan rekompensuje wszystko mialem tez do wyboru przy zakupie 2.0 brd 170km w quattro i z bixem ale byla ze szwecji miala wczesniej 8 właścicieli i stan w porównaniu do tej odbiegał bardzooo .. 

Opublikowano
2 godziny temu, KewsonND napisał:

ze szwecji miala wczesniej 8 właścicieli i stan w porównaniu do tej odbiegał bardzooo .. 

W skandynawi często bywa, ze auto kilkuletnie  ma wielu właścicieli. Wiele osób zmienia auta co pół roku i nie zdąży nim przejechać  10kkm...  ale fakt im więcej właścicieli tym auto może być bardziej stryrane od auta użytkowanego przez jednego bądź dwóch właścicieli. Każdy inaczej użytkuje/dba o auto... 

Opublikowano

Według mnie te lampy z osrama nie wyglądają. Najrozsądniejszą opcją jest kupno ori bixenonu. Co do auta malinka, pamiętam jak ja 4 lata temu szukałem b7 w benzynie s-line...  i kupiłem 1.9 :decayed:

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, hejneken napisał:

Według mnie te lampy z osrama nie wyglądają. Najrozsądniejszą opcją jest kupno ori bixenonu. Co do auta malinka, pamiętam jak ja 4 lata temu szukałem b7 w benzynie s-line...  i kupiłem 1.9 :decayed:

tylko że z bixem idą wieksze koszta i dużo zabawy z tego co sie dowiedziałem trzeba zmienić zderzak pod spryskiwacze jakies czujniki dotatkowo trzeba zamontować plus zaprogramować i do tego lampy i wtedy jeszcze drl modzić no nie wiem na tą chwile na pierwszy ogien najpierw rozrzad i pompa oleju potem koło i heble a swiatła to już sprawa estetyki ;) Pozdrawiam

Opublikowano

Też życzę radości z autka ,miałem poprzedni z tym silnikiem BPW z tego samego roku i do sprzedaży przy ponad 230tyś tylko dwumasę wymieniłem :wink:

Opublikowano
Godzinę temu, hejneken napisał:

no nie zgodze sie ale szanuje opinie 

co do cen 

http://allegro.pl/lampy-audi-a4-b7-bi-xenon-led-s-line-2007-nowe-i7092290985.html

tu masz kpl. 

do tego dolicz zderzak pod spriski i kpl do nich ( do osramów nie potrzeba gdyż maja mniej niż 32W)

tu masz osrama P&P https://www.olx.pl/oferta/lampy-przednie-przod-audi-a4-b7-neon-led-bar-drl-osram-xenon-pod-h7-CID5-IDqCiyD.html#529d604b38

Opublikowano

Bardzo ładna sztuka :-) Jeśli będziesz chciał coś modzić z mocą w swoim BPW zapraszam do mojego tematu :-D ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wiosna, wiosna, wiosna... :jerk::jerk: 

z racji że moje przebiegi wyglądają śmiesznie jak nakręcę w tygodniu 100km to święto :D więc w tym roku już założyłem letnie buty i wysprzątałem auto po "zimie", a jak tam u was?
7e2ed47acf956264med.jpg
aa9670ce2cdcdbbcmed.jpg

7b10f282ebf62709med.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dobrze kojarzę, to chyba na Podkarpaciu kupiona? :D

Opublikowano
10 godzin temu, p_forni napisał:

Z Podkarpacia to moja. :D Pierwsze spojrzenie i kurcze mamy bliźniaczki. 

Opublikowano

Piękne auto , widzę ze kolega z okolicy mojej . Można się kiedyś spotkać i wymienić doświadczeniami . Pozdrawiam i oby służył .

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.04.2018 o 12:03, p_forni napisał:

Kupiona w MP Moto opisane wszystko wyżej :)

12 godzin temu, marcinch001 napisał:

Piękne auto , widzę ze kolega z okolicy mojej . Można się kiedyś spotkać i wymienić doświadczeniami . Pozdrawiam i oby służył .

Jak najbardziej, jak na razie jestem w trakcie zmiany pracy oraz kupna mieszkania dużo rzeczy do ogarnięcia i na auto czasu brak stylistycznie nic się nie zmienia bo najpierw rozrząd, pompa oleju itd.. Może w tym roku uda się wrzucić jakieś 19" i zejśc w dół, aktualnie jestem w trakcie szukania swapu Hebli, w miedzy czasie jadą pierdółki typu ledy itp.. a ogólnie jak mi praca wypali to będę chciał zrobić jedno z ładniejszych B7 skromnie się chwaląc hehe :D

Pozdrawiam 

Opublikowano
  • Autor

Mała rzecz a cieszy :lol:wjechały moduły podświetlenia rejstracji :jerk:

c44093eb59e64770med.jpg

Edytowane przez KewsonND

Opublikowano
15 godzin temu, KewsonND napisał:

Mała rzecz a cieszy :lol:wjechały moduły podświetlenia rejstracji :jerk:

No i udało Ci się coś w końcu upolować :)

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, qruku napisał:

No i udało Ci się coś w końcu upolować :)

tak teraz tylko skompletować heble, coś kupić nie moge niestety ale trzeba szukac i zakładać :)