Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Pomoc w weryfikacji naprawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ale skąd te dawkowanie na biegu jałowy? Coś z wałkiem lub hydraulika?  

Dodam jeszcze że dzisiaj i wczoraj po odpaleniu (temperatura ujemna) auto kopciło przez około 1-2min takim biało niebieskim dymem. O co chodzi??

Opublikowano

Ja kiedyś miałem KIA w Dieslu i po odpaleniu kopciło na niebiesko. Wymiana świeć żarowych o dziwo załatwiła tu sprawę. Może warto i tu zerknąć choć zaznaczam że tam był silnik CRDI a tu masz TDI.

Opublikowano

Cięgno gruchy trzeba skrucić,synchro ewidentnie do poprawy na ok  0,0 z tendencją minusową.

Opublikowano
3 minuty temu, A4 B7 2007 napisał:

Ja kiedyś miałem KIA w Dieslu i po odpaleniu kopciło na niebiesko. Wymiana świeć żarowych o dziwo załatwiła tu sprawę. Może warto i tu zerknąć choć zaznaczam że tam był silnik CRDI a tu masz TDI.

Całkiem możliwe to co pisze kolega.

Opublikowano
  • Autor

Tylko jak jest ustawione na 0 to dawki paliwa 14-17mg. O co chodzi?

Opublikowano

Zakres synchro powinien mieścić się w granicach +3,-3 ale najlepiej +1,5,-1,5 i tego się trzeba trzymać,dawka to osobny problem.

Opublikowano
  • Autor

Tylko tym synchro dawkę ustawiło się na odpowiedni poziom... Co może być przyczyną? 

Opublikowano
Godzinę temu, Leopold27 napisał:

Ja kiedyś miałem KIA w Dieslu i po odpaleniu kopciło na niebiesko. Wymiana świeć żarowych o dziwo załatwiła tu sprawę.

Może kopcić, ale bardziej na taki biało-siwy dym i raczej w sytuacji jak jest problem z odpaleniem i trzeba dłużej pokręcić... 1-2 min przez świece to raczej za długo... bardziej olej, tym bardziej, że kolega pisze o niebieskawym zabarwieniu dymu... 

Na próbę synchro na -1.0...+1.0 ustawić i zobacz wtedy czy silnik pracuje w miarę normalnie i jakie ma korekcje. Z drugiej strony jak dasz bliżej 0 synchro to teoretycznie będzie gorzej odpalał... 

Opublikowano
  • Autor

Odpala od strzału. Jak zimno to tak metalicznie odpali. Jest wg mnie dużo głośniejszy i słychać dudnienie z filtra powietrza. Jakies inne pomysły? Uszczelniacze zaworowe? Coś z wałkiem rozrządu? Hydraulika?

Edytowane przez luuzzaczek

Opublikowano

Nikt Ci nie powie tego przez neta, to trzeba rozbierac i sprawdzac... Zacznij od pokrywy i stanu walka, potem sprawdzenie rozrządu na blokady, zastanawia mnie jeszcze sam program, czy to tu nie ma problemu... Popros o udostepnienie softu i może chłopaki na forum Ci sprawdzą czy poprawnie dpf usunięty...

Opublikowano
  • Autor

Masakra z tym samochodem i z fachowcami....