FLo Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Wiec jest tak wymienilem dzis klocki i ... Wymienilem klocki uklad odpowietrzylem, przed wymiana pokazywala sie ta kontrolka od hamulcow. Po wymianie klockow swieci mi sie blad ciagle tam gdzie jest srednie spalanie itp ciagle, uklad jak wczesniej pisalem jest odpowietrzony po wymianie klockow tarcza miala lekki rant ktory usunolem boshem ok 1mm lub 2mm z tylu nie wymienialem ale cos tam jeszcze trze podczas hamowania bede to robil w sobote. Co to moze byc?? co jest tego przyczyna??
Cuber Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 a sprawdzałes poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku ? :gwizdanie:
Gość MarcinO Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam, odswierze troszeczke temat, dzis zalozylem nowe tarcze i klocki i po jezdzie probnej zauwazylem ze hamulce sie poprostu pala, nie az tak zeby sie z nich dymilo ale tarcze sa strasznie gorace, wydaje mi sie ze takie nie powinny byc tym bardziej ze to tyl. Kola dosc ciezko sie tocza, tzn mozna je obrocic rekoma ale slychac i czuc jak hamuje. Mial ktos moze podobny problem?
tomasz-gorz Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 moze za mocno dokreciłes lozysko? sprawdz to...
Guregoru Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 I jak masz nowe tarcze + klocki to nie maltretuj hamulców bo spalisz tarcze musisz je dotrzeć
babcuk Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 no albo jakieś tanie klocki założyłeś? kumpel kiedyś do passata założył taniznę i po 1000km poszły w śmietnik bo nawet powolne docieranie nie pomogło
adaxs70 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 witam miałem ten sam problem po wymianie klocków tylnich tarcze sie grzały ale popusciłem troche reczny i problem znikną pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi