Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] na wysokich obrotach po puszczeniu gazu chmura dymu

rafal_lublin
 Share

Recommended Posts

Witam, wczoraj wieczorem od swiatel ruszlem z oplem, chcialem go odsadzic i 2,3 gaz do dechy, juz mu troche odszedlem i na 4 przy ok 3800obr/min droga juz byla nie rowna i puscilem gwaltownie gaz, w lusterku w swiatlach samochodow za nami zobaczylem mnostwo dymu, jakby mgla byla, podczas przyspieszania nie widac bylo zadnego dymu, silnik mial 90 stopni, co to bylo, silnik nie bierze mi oleju i nigdy nie widzialem zeby kopcil, powiedzcie prosze bo troche sie przestraszylem, pozdrawiam

Sprawdz moze jakas dziura w dolocie sie zrobila a jesli bedzie ok to na VAGa to rozsadne rozwiazanie bo szybko ustalisz dlaczego dymi, przyczyna moze byc banalna :wink:

sprawdzilem caly uklad i nie zauwazylem(wymacalem) zadnych nieszczelnosci, podpielem dzisiaj vaga i nie bylo zadnych bledow silnika, wiecej niestety osoba udostepniajaca mi vaga nie potrafila, pod koniec tygodnia pojade do goscia ktory juz duzo zna sie na vagu i on popatrzy, z moich obserwacji wynika ze przy normalnej jezdzie bez cisniecia puszczam pedal gazu i nic, dopiero jak go na 2,3 przycisne do prawie 4 tys obr. to wrzycam 4 puszczam gaz i zadymi, pytalem juz kilka i dostaje odpowiedz ze to moze byc nadmiar paliwa, co Wy na to??

Miałem tak że dałem dożo gazu i szybko pościłem pedał i też robiła się chmurka, tyle że u mnie to nawet na postoju jak tak zrobiłem to się tak działo.

To w takiej sytuacji niestety możesz mieć zatartą pompe paliwa i wtryski.

Ja za robote pompy zapłaciłem 1500zł + ustawienie wtrysków.

Zmień stacje