Nosfer Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 Czy ktoś nie wie jak w Windows Mobile 6, wyłączyć zgodę na odbieranie smsów z sieci ? W telefonach z Java wystarczy w opcjach wiadomości (Wiadomości, Ustawienia itp.) W WM6 czegoś takiego nie ma, a dosłownie zasypują mnie sms-ami z czatów, flirtów, etc. Do tego przychodzą mi powiadomienia (niezapisywalne) z informacją o lokacji. Czyli np. co zmianę ulicy – 3 z rzędu powiadomienia „1) mazowieckie 2) warszawa 3) lopuszanska). Jest to strasznie uciążliwe i mega zapycha telefon !! Dodam, że problem zaczął się po przeinstalowaniu przez serwis Softu i powróceniu do ustawień fabrycznych.. Oraz, że z operatorem mam sprawę wyjaśnioną tzn. wyłączone mam wszystkie możliwe „usługi” z ich strony takie jak: reklamy, informacje od partnerów etc. We wszystkich sms-ach, powiadomieniach nadawcą jest "SIEĆ" - bez numeru telefonu. Jak twierdzi operator trzeba wyłączyć funkcę „odbierania wiadomości z sieci” w telefonie.. Tylko gdzie ? Sprawdziłem też „KANAŁY” – nie ma żadnych.. Telefon – Toshiba Portage G910 . Co by nie było, że panikuje: Dziennie dostaje ok 50 smsów.. + 3 powiadomienia na każdą zmianę lokacji + dodatkowe powiadomienia o złapanych sygnałach z innej stacji.. A że mieszkam w miejscu gdzie praktycznie ścierają się dwie miejscowości - powiadomienia raz z jednej raz z drugiej się nie kończą..
Al_Capone Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 a probowales w settings->phone->more->Broadcast channels->odchaczyc Enable
Nosfer Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 U mnie akurat jest PL. Ale w Kanałach mam "pusto".. Ustawienia/Osobiste/Telefon/Kanały - i tutaj nie da zrobić się nic - pusta tabela.. jedyne opcje to "Nowy" (dodaj nowy kanał) _________________________________________________ NIkt nic nie wie.. ?
zegarmistrz Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Operator może sprawdzić skąd pochodzą smsy.. ja też tak miałem i nie dało się tego wyłączyć, ale pewien pan z infolini technicznej był tak miły (po kilku zj**) że mam teraz spokój.
Nosfer Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 Rozmawiałem z nimi dwa razy.. Ale zadzwonię, jeszcze bo wczoraj poblokowali mi wszystkie reklamy, spamy, oferty itp. które do mnie mogły jeszcze przychodzić po czym dosaję dzisiaj Sms od 333 z graniem na czekanie No w Chu*a walą.. Oczywiście powiadomien, i smsów z flirtów ciąg dalszy... Dawajcie propozycje...
moro99 Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 zadzwon i popros nie o wylaczenie uslug a o ich zresetowanie
adamq Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Problem nie leży raczej w ROMie z systemem, tylko w Radio ROMie. Sprawdź czy w zwykłym telefonie nie wyświetlą się kanały zapisane na karcie SIM. Jeśli tak, to je usuń. Jakie to urządzenie?
Al_Capone Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja wszystkie swoje problemy rozwiazuje tu http://www.xda-developers.com/ W swoim HTC touch dual poprawilem roma, pozdejmowalem blokady i wgralem WM6.1 niesamowita poprawa działania
Nosfer Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 zadzwon i popros nie o wylaczenie uslug a o ich zresetowanie Na to wpadłem w pierszej kolejności. Problem nie leży raczej w ROMie z systemem, tylko w Radio ROMie. Sprawdź czy w zwykłym telefonie nie wyświetlą się kanały zapisane na karcie SIM. Jeśli tak, to je usuń. Jakie to urządzenie? Z tym, że wcześnie na tej karcie SIM hulał SE K800, potem właśnie ta Toshiba i wszystko było ok. do czasu odebrania jej z serwisu.. Aleeee - od 3 godzin nie dostałem ani powiadomienia ani smsa, z zaproszeniem na sex O zgrozo ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Osoba, rozwiązująca ten problem w 48 godzin dostaje PAK Dobrego browara (A może serwis, po małej złości [trochę im pojechałem, bo wymieniali mi ładowarkę i baterię prawie 3 tygodnie] zostawili mi małego Buga w rejestrze ?) __________________________________________________________________________________________________ Problem rozwiązany Doszedłem do wniosku, że kanały muszą być gdzieś dopisane do rejestru skoro nie ma ich w USTAWIENIACH/"KANAŁY".. Znalazłem więc w sieci listę kanałów ERY, odszukałem odpowiendni - dla tego rodzaju powiadomień był to kanał "50". Dodałem go do listy.. Zapisałem.. Usunąłem z listy przez co przypuszczam dokonała się zmiana w rejestrze na z "1" na "0" i problem się skończył. Dzięki za pomoc.. Browary zostają u mnie..
Rekomendowane odpowiedzi