krystian p Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Witam. Mam problem z moim audi silnik 1.8t lpg od dwuch dni ciezko mi odpalał na zimnym silniku tzn odpalał i gas odpalał gaz dopiero po kilku razach zaskakiwał lecz dzis wgl nie chce odpalic co moze byc przyczyna pompa paliwa.?
matimonn Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Diagnostyka się kłania. Nikt na odległość nie oceni, czy poszła pompa, czy czujnik wału, czy reduktor lub wtryski puszczają gaz "na lewo"...
krystian p Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Opublikowano 28 Lutego 2018 myslisz ze komputer pokaze o co tam chodzi.?
przem8 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Podepnij vaga może są jakieś błędy. Jak nie nie, to dopiero będziesz szukać "winnego". Trzeba sobie życie ułatwiać.
krystian p Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Opublikowano 28 Lutego 2018 A jak nie wykarze zadnego bledu to od czego najlepiej zaczac...? Bo mechanik to pewnie bedzie chcial mnie skroic....;(
przem8 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Sprawdzenia czy pompa działa i jakie daje ciśnienie podczas odpalania, czy jest iskra na świecach, ustawienie rozrządu. W ostateczności spróbuj awaryjnie odpalić na gazie skoro na paliwie nie chce zagadać.
krystian p Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 a jak odpalic go awaryjnie na gazie.? Bo za bardzo nie wiem jak.
przem8 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 36 minut temu, krystian p napisał: a jak odpalic go awaryjnie na gazie.? Bo za bardzo nie wiem jak. Wróżką nie jestem i nie wiem jaką masz instalację, z jakim sterownikiem. Jak masz instrukcję do swojej instalacji to przeczytaj albo szukaj u wujka google.
krystian p Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Opublikowano 3 Marca 2018 Wszystko sprawdzilem pompa paliwa dziala iskra jest rozrzad wporzadku. co moge jeszcze sprawdzic.? Bo w poniedzialek chyba bede musial go zacholowac do mechanika.
przem8 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 Dalej w ogóle nie odpala? Może cos z immobilaiserem bądź stacyjką. Błędów nie ma?
krystian p Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Opublikowano 3 Marca 2018 odpala ale tak doslownie popyrka 2 sekundy i gasnie nie jest to normalna praca silnika.
tajesi1003 Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 W dniu 3.03.2018 o 16:27, krystian p napisał: odpala ale tak doslownie popyrka 2 sekundy i gasnie nie jest to normalna praca silnika. Jakis błąd na desce wywala??
Dydki Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 Zobacz czujnik temperatury na ścianie grodziowej chyba g62 jak się nie mylę. Zobacz na vagu jaka temp. Pokazuje.
Rekomendowane odpowiedzi