Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zlodziej prądu. 0.22 A na postoju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Bateria mi padła w ciągu kilku dni wiec zacząłem poszukiwania. Znalazłem jakiś dokładany przekaźnik kolo stacyjki po odłączeniu którego pobór spadł do 0.06 A ale rozrusznik przestał działać, wiec odpiąłem przekaźnik i połączyłem przewód omijając przekaźnik. Szukałem dalej. Doszedłem do bezpiecznika numer 15 który kradnie 0.04 A i łączny pobor 0.06, więc trochę za dużo. Znalazłem informacje że możne to być licznik. Pytanie czy ten czerwony przewód idzie tylko do rozrusznika? 

EDIT:

Do przekaźnika idzie czerwony gruby przewód widoczny na dole kostki, nastepnie zmienia się w zielony i w takim kolorze idzie do przekaźnika i dalej.

20180301_155222.jpg

20180301_155235.jpg

20180301_155244.jpg

Edytowane przez sebaaa692

Opublikowano

Kolego 0,06A to 60mA czyli tragedii nie ma. Masz oryginalny centralny zamek czy dokładany jakiś sterownik/autoalarm? Ja podejrzewam że ten przekaźnik jest wraz z jakimś alarmem podpiętym.

Opublikowano
  • Autor

Centralka jeat ori, ale jest tam jkiś moduł dolożony. Po odpięciu kostek od niego pobór się nie zmienia. 

20180301_155254.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy to nie jest jakaś centralka alarmu, przekaźnik który znalazłeś to zapewne od odcinania rozrusznika. Spróbuj wyjąć bezpiecznik nr15 i zobaczyć czy ta centralka będzie nadal działać, jeśli nie to znaczy że jest podłączona pod inne zasilanie. Wtedy trzeba będzie szukać co kradnie prąd z bezpiecznika nr15.

Opublikowano

a i podstawowa sprawa czy dobrze test wykonujesz? Miernik między klemę minusowa akumulatora a biegun - aku. Drzwi kierowcy otwarte, zamek(zatrzask) przesunięty tak aby zasymulować zamknięte drzwi, auto zamknięte z centralnego zamka. Odczekać parę minut i odczytać wynik. Jak masz ten alarm to zobacz czy pod maską nie masz czujnika otwarcia maski.

Opublikowano
  • Autor

Centralka chodzi bez 15 bezpiecznika. Jak wpinałem kostki do tego modułu, to odsuneły mi się szyby, a gdy zamykam z pilota to je domyka. Ten przekaźnik działa non stop na postoju, ponieważ cały jest ciepły. Po co on tam jest? Kable zasilajace przekaznik ida gdzies z tego modulu.

Opublikowano
  • Autor

Czujnikotwarcia maski mam. Pomiar wykonuje prawidlowo.

Opublikowano

A jaki masz licznik. Jak nie wiesz to zrób zdjęcie.

Opublikowano
  • Autor

20180301_174914.jpg

Opublikowano
  • Autor

20180301_174921.jpg

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, sebaaa692 napisał:

20180301_174921.jpg

3 godziny temu, prezesik18 napisał:

Sprawdź czy to nie jest jakaś centralka alarmu,

Zgadza się, przekaźnik podpięty jest pod alarm dokładany. Chyba odepne to ustojstwo i będzie git. Jeszcze musze poszukać złodzieja na bezpieczniku nr. 15. Trochę czytałem o fabrycznej wadzie luczników jaeger. Może ktoś da znać co i jak.

Opublikowano

odepnij licznik na czas pomiaru i będziesz wiedział. Jeśli chodzi o sam wynik 60mA to jak dla mnie nie jest to wiele. U mnie w a4 sam sterownik instalacji lpg pobiera 50mA, sterownik alarmu 30mA i reszta niecałe 20mA. Także jeździsz autem na codzień/2/3 dni to te 60mA biedy nie robi.

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, prezesik18 napisał:

60mA biedy nie robi.

Jutro zmierze dokładniej, bo zimno jak cholera, a garażu nie mam. Po postoju ok 15 minut po zamknięciu pokazło się 30mA. 

Opublikowano

Nie masz licznika Jaeger, masz vdo, więc kwestia licznika raczej odpada

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, marcin_franz napisał:

masz vdo

Po czym poznać że to licznik vod?

Edytowane przez sebaaa692

Opublikowano
Po czym poznać że to licznik vod?
Jaeger ma białą tylną obudowę, a vdo czarną, oraz jest jeszcze taka minimalna różnica widoczna od przodu jak na zdjęciud203c7ff8f6ab986471e4a5a4abc68c5.jpg
Opublikowano

Jakie radio masz ori ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, STANIV napisał:

Jakie radio masz ori ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Radio ori, ale ono nie pobiera pradu. 

Opublikowano

@marcin_franz na liczniku nie byłoby napisane na dole VDO ?

Opublikowano

Tylko w przedlifcie