Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czujnik temperatury oleju -gdzie sie znajduje??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zalozylem zegary z wskaznikiem temperatury oleju ale nic mi nie pokazuje .Musze sprawdzic czy jest sprawny i w tedy sprobować to podlaczyc ale niewiem gdzie on sie znajduje mam AWX-a :hi:

Opublikowano

o ile sie nie mylę to ten czujnik jest pod filtrem oleju, ale chyba w awx-ach go nie było standardowo.

Opublikowano

jeśli nie ma dwóch czujników w podstawie filtra oleju (jeden od ciśnienia oleju jest zawsze) to będzie pod miską olejową jako podwójny czujnik zespolony poziomu i temperatury oleju.

Opublikowano
  • Autor

jeśli nie ma dwóch czujników w podstawie filtra oleju (jeden od ciśnienia oleju jest zawsze) to będzie pod miską olejową jako podwójny czujnik zespolony poziomu i temperatury oleju.

No to chyba bedzie pod miska :confused4: zeby sie do niego dostac trzeba miske zdejmowac
Opublikowano
zeby sie do niego dostac trzeba miske zdejmowac

nie trzeba zdejmować miski :) ale trzeba zdjąć dolną osłonę wygłuszającą pod silnikiem (jeśli ją masz) i odpiąć wtyczkę od czujnika (jest na zewnątrz miski oleju w jej specjalnym wgłębieniu) i zobaczyć ile jest pinów we wtyczce - jeśli tylko dwa to masz tylko czujnik poziomu oleju i wtedy należy wymienić na czujnik zespolony aby móc podpiąć się do wskaźnika tmp. oleju w zegarach - wtedy konieczny jest jego demontaż ale również bez konieczności zdejmowania miski a jedynie należy spuścić z niej olej.

[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 18:58_________________________________________________tu masz umiejscowienie tego czujnika w misce olejowej

http://motoallegro.pl/item543598102_vw_passat_b5_audi_a4_1_9_tdi_miska_olejowa_pompo.html#gallery

Opublikowano
  • Autor

Dzieki :good: w wolnej chwili sprawdze to

Opublikowano

a to może panowie wiedzą jak podłączyć ten czujnik z zegarami bo mam takie zegary i jest od tego specjalna wtyczka czarna ale za chorobę nie wiem jak do niej podłączyć czujnik oleju żeby to wszystko działało???????????[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 22:49_________________________________________________a i jeszcze jedno czy ten czujnik temperatury oleju to ma być na 2 piny czy na jeden bo na allegro widziałem oba?????????????