Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy po wymianie walka rozrzadu i szklanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim pol roku temu wymienilem walek rozrzadu wraz ze szklankami, zrobilem juz 40kkm i problem od pewnego czasu powraca

-mocne dudnienie z puchy filtra

- cykanie

Ale juz mowie kiedy tak sie dzieje np ciśnie sobie do belgi z prędkością 160km/h i po 2-3 godzinach robie pauze to normalnie tak napierdziela ze hej, postoi sobie tak z 10 minut i jak ręką odjal w pewnym momencie nic nie słychać chodzi jak marzenie

- ale jak jade 120km/h i wtedy obroty niskie 2krmp to nic takiego nie występuje...

Czy może być to objaw padajacej dwumasy? Bo ostatnio przy odpalaniu szarpanie buda,

Jeżeli trzymam obroty powyżej 3krpm i odpuszczę gaz silnik okropnie wyje

Auto audi b7 bpw 2.0 tdi 203kkm. Olej LM 5w30 DPF out i egr

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Damian sprawdź czy broki w wałkach dźwigienek pompowtrysków są na swoich miejscach :hi:

Objaw wskazuje na możliwy problem z napełnianiem szklanek olejem :P

Obejrzyj też krzywki wałka rozrządu czy nie dzieje się tam coś niedobrego .

Lałeś MILITECA do oleju ?Jaki wałek był zamontowany ?

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor
Damian sprawdź czy broki w wałkach dźwigienek pompowtrysków są na swoich miejscach :hi: Objaw wskazuje na możliwy problem z napełnianiem szklanek olejem [emoji14]

Obejrzyj też krzywki wałka rozrządu czy nie dzieje się tam coś niedobrego .

Lałeś MILITECA do oleju ?Jaki wałek był zamontowany ?

Lalem ceratec LM, mialem wrazenie ze bylo lepiej, walek kobelsmit czy jakoś tak, i przed chwila poszedłem odpalic i ledwo co mi zapalil chyba z 20 sec krecilem, aż zaczal cos łapać. I temperatura +10 za drugim razem od strzala i czasami tak mam od jakiegoś miesiąca ze raz w tygodniu będzie tak kręcił dlugo a raz od dotkniecia . I nie wiem czy mi oleju nie przybywa ale temu musze sie przyjrzeć dokladnie  

Opublikowano
17 minut temu, Damian320d napisał:

Lalem ceratec LM, mialem wrazenie ze bylo lepiej, walek kobelsmit czy jakoś tak, i przed chwila poszedłem odpalic i ledwo co mi zapalil chyba z 20 sec krecilem, aż zaczal cos łapać. I temperatura +10 za drugim razem od strzala i czasami tak mam od jakiegoś miesiąca ze raz w tygodniu będzie tak kręcił dlugo a raz od dotkniecia . I nie wiem czy mi oleju nie przybywa ale temu musze sie przyjrzeć dokladnie  

z tym kreceniem tak długo to na BANK CI się paliwo cofa..

Opublikowano

Objaw pukania w airbox wskazuje że coś sie dzieje z zaworami do sprawdzenia szklanki , wałek , broki

Opublikowano
3 godziny temu, Damian320d napisał:

I nie wiem czy mi oleju nie przybywa ale temu musze sie przyjrzeć dokladnie  

No to się przyjrzyj bo rozrzedzony paliwem olej oprócz bardzo lichych właściwości smarujących może być powodem problemów z pracą hydropopychaczy :decayed:

Co do odpalania to dla potwierdzenia czy ma to związek z zapowietrzaniem się instalacji paliwowej , utrzymuj jak najwyższy poziom paliwa w zbiorniku i zrób kilkukrotnie " test górki " :)

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, piotrsob1 napisał:

No to się przyjrzyj bo rozrzedzony paliwem olej oprócz bardzo lichych właściwości smarujących może być powodem problemów z pracą hydropopychaczy :decayed:

Co do odpalania to dla potwierdzenia czy ma to związek z zapowietrzaniem się instalacji paliwowej , utrzymuj jak najwyższy poziom paliwa w zbiorniku i zrób kilkukrotnie " test górki " :)

Dziś zajrzałem pod pokrywę i zauważyłem ze ten zaworek co w filtrze siedzi jest cały tłusty wraz z filtrem z góry 

Opublikowano
25 minut temu, Damian320d napisał:

Dziś zajrzałem pod pokrywę i zauważyłem ze ten zaworek co w filtrze siedzi jest cały tłusty wraz z filtrem z góry 

Który zaworek i pod którą pokrywą i w którym filtrze  ?? :decayed:

Trochę się domyślam, piszesz pewnie o zaworku podgrzewacza paliwa w filtrze paliwa , tak ?

Jeżeli tak to ta nieszczelność może to być powodem zapowietrzania się instalacji paliwowej i przyczyną problemów z rozruchem :hi:

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, piotrsob1 napisał:

Trochę się domyślam, piszesz pewnie o zaworku podgrzewacza paliwa w filtrze paliwa , tak ?

Jeżeli tak to ta nieszczelność może to być powodem zapowietrzania się instalacji paliwowej i przyczyną problemów z rozruchem :hi:

Tak dokładnie ten co w filtrze paliwa siedzi czarne coscik całe mokre wraz z filtrem 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, piotrsob1 napisał:

Tak dokładnie ten co w filtrze paliwa siedzi czarne coscik całe mokre wraz z filtrem 

Opublikowano
  • Autor

Hej sorki za brak ruchu w poście ale choroba mnie polamala, samochod od poniedziałku zalany pod korek i dzis rano po 2 dniach normalnie odpalił, musze zamówić jednak ten zaworek o którym pisałem wyzdrowieje bede dzialal

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie wymiana oleju i filtrów pomogla nic nie dudni ani nie cyka

Z problemem odpalania problem został usunięty po wymianie zaworka w filtrze paliwa

Teraz tak powiedzcie mi ludzie jak w końcu olej sprawdzic bo mnie to kurwica strzela z tymi bagmetami az pojechalem do audi kupic mowy wczoraj patrzę A tam olej na kulce az to litr odciagnalem pokazywalo potem na max przejechałem się i znów wsadzilem bagnet A tam k**wa znowu na kulce to co oleju mi przybywa czy Co???? Jakby przybywalo to raczej wyszlo by poza kulkę A mi sie wydaje ze ta kulka ściąga olej z rurki i pokazuje c**j wie co. Przepraszam za te wulgaryzmy ale szlak mnie trafia wsadzam bagnet i wyciągam i tak w kolko raz tak pokaże raz srak

To co sposcilem litr oleju i po 10 km przybyło znow litr? I utrzymuje się na wysokości kulki ponad Max?

Po odczekaniu 5 min od zgaszenia mam max A po nocy ponad stan czyli ta kulke zalana mam ;0

Opublikowano

Wygląda na to że oleju przybywa i to w szybkim tempie :P

Jak się to potwierdzi to powinieneś jak najszybciej znaleźć przyczynę , bo zarżniesz motorówkę jeżdżąc na zupie w postaci mieszaniny oleju z ON-em .......:decayed:

To że po wymianie oleju hydropopychacze ucichły zdaje się to potwierdzać , po prostu na nowym oleju pracowały jak się należy , a na rozrzedzonym już nie :angry:

Możliwe przyczyny w kolejności prawdopodobieństwa wystąpienia :

1. nieszczelne uszczelniacze pompek

2. nieszczelna pompa tandemowa

3. pęknięta głowica pomiędzy szyną paliwową a przestrzenią połączoną ze skrzynią korbową 

:hi:

Opublikowano
  • Autor
Wygląda na to że oleju przybywa i to w szybkim tempie [emoji14]
Jak się to potwierdzi to powinieneś jak najszybciej znaleźć przyczynę , bo zarżniesz motorówkę jeżdżąc na zupie w postaci mieszaniny oleju z ON-em .......:decayed:
To że po wymianie oleju hydropopychacze ucichły zdaje się to potwierdzać , po prostu na nowym oleju pracowały jak się należy , a na rozrzedzonym już nie :angry:
Możliwe przyczyny w kolejności prawdopodobieństwa wystąpienia :
1. nieszczelne uszczelniacze pompek
2. nieszczelna pompa tandemowa
3. pęknięta głowica pomiędzy szyną paliwową a przestrzenią połączoną ze skrzynią korbową 
:hi:
Mam nadzieję że będzie problem z pkt 1 lub 2 ;D dzieki za odp bede obserwowac co sie dzieje.
A powiedz mi czy na bagnecie pokaże za ta kulke czy już nie?

Ogólnie Wesołych świąt wszystkim??, A tym co nie świętują to zeby przez długi week dobrze sie zregenerowali

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej problem z dudnieniem na razie ucichł po wymianie oleju jak i z ciężkim rozruchem 

ale teraz mam jakiś dziwny dźwięk przy spadających obrotach i na wolnych 

Na wolnych lekko cyka spod samochodu od strony kierowcy lewe koło, jak wcisnę sprzęgło to delikatnie głośniej 

A tutaj nagranie kolejne  spod maski 0 dziwnych odgłosów a spod spod silnika to już słychać 

Edit wczoraj rano był problem z odpaleniem po raz kolejny, ściągnąłem pokrywę silnika plastikowa a tam znów filt paliwa mokry od ropy wyciągnąłem ten zaworek i puszą w dwie strony ;D firma tropan 

Edytowane przez Damian320d