Opublikowano 17 Marca 20188 l Jestem tutaj nowy wiec witam wszystkich. Chciałbym zapytać czy jest możliwość dogrania punktów POI ( chodzi mi głównie o radary do nawigacji ). Mam MMI Plus. Jeśli istnieje taka możliwość, jak to zrobić i z jakiej strony pobrać aktualny plik?
Opublikowano 19 Marca 20188 l W dniu 17.03.2018 o 20:40, Qsto napisał: Opanowane dzięki. A jak to dokładnie zrobić? Na myAudi jest instrukcja dodawania ale skąd wziąć listę wszystkich fotoradarów? i jak wygląda później procedura wgrania ich z karty sd?
Opublikowano 19 Marca 20188 l Autor Musisz pobrać sobie punkty POI, które chcesz dodać np ze strony Poipoint.pl, są przygotowane pod nawigację Audi w formacie asv. Potem na myAudi w zakładce cele specjalne klikasz w moje cele specjalne, tworzysz nazwę punktu i wskazujesz plik na komputerze. Nastepuje pobranie, konwertowanie i możesz taki pliczek zgrać na kartę sd i do auta. Tam wchodzisz znowu w cele specjalne i wskazujesz z którego nośnika pobrać. Nie zdążyłem tylko sprawdzić czy te punkty POI tylko wyświetla na mapie, czy też daje jakiś sygnał.
Opublikowano 19 Marca 20188 l 54 minuty temu, Qsto napisał: Musisz pobrać sobie punkty POI, które chcesz dodać np ze strony Poipoint.pl, są przygotowane pod nawigację Audi w formacie asv. Potem na myAudi w zakładce cele specjalne klikasz w moje cele specjalne, tworzysz nazwę punktu i wskazujesz plik na komputerze. Nastepuje pobranie, konwertowanie i możesz taki pliczek zgrać na kartę sd i do auta. Tam wchodzisz znowu w cele specjalne i wskazujesz z którego nośnika pobrać. Nie zdążyłem tylko sprawdzić czy te punkty POI tylko wyświetla na mapie, czy też daje jakiś sygnał. Dzięki. Możesz w mmi ustawić, że jak zbliżasz sie do okreslonych punktow to ma Ci dac sygnal. Jutro sprawdze
Opublikowano 19 Marca 20188 l 9 minut temu, Qsto napisał: Ok. Pochwal się czy działa jak sprawdzisz. ok, muszę jeszcze kartę sd ogarnąć jutro
Opublikowano 21 Marca 20188 l W dniu 19 marca 2018 o 20:04, Qsto napisał: Musisz pobrać sobie punkty POI, które chcesz dodać np ze strony Poipoint.pl, są przygotowane pod nawigację Audi w formacie asv. Potem na myAudi w zakładce cele specjalne klikasz w moje cele specjalne, tworzysz nazwę punktu i wskazujesz plik na komputerze. Nastepuje pobranie, konwertowanie i możesz taki pliczek zgrać na kartę sd i do auta. Tam wchodzisz znowu w cele specjalne i wskazujesz z którego nośnika pobrać. Nie zdążyłem tylko sprawdzić czy te punkty POI tylko wyświetla na mapie, czy też daje jakiś sygnał. Jest forma csv i i asc. Poza tym tak niejasna jest ta strona. Już dwa razy im przelew robiłem i nadal d*pa - za mało "paliwa" na ich koncie.. Ale zaraz ogarnę. Ściągam ASC mam nadzieję, że będzie hulać. EDIT: Dla b9 plik ASC będzie odpowiedni. Ciekawostka: nie musiałem przenosić plików na kartę SD. W MyAudi była opcja: "przenieś do mojego Audi" i cele są już dostępne w samochodzie. Jak zejdę i sprawdzę to dam znać jak to działa. Edytowane 21 Marca 20188 l przez Kosmita
Opublikowano 29 Listopada 20196 l ja zainstalowałem z karty SD punkty poi baza radarów cała Europa 100m przed punktem pika i wyświetla na ekranie MMI
Opublikowano 29 Listopada 20196 l 26 minut temu, bar72 napisał: ja zainstalowałem z karty SD punkty poi baza radarów cała Europa 100m przed punktem pika i wyświetla na ekranie MMI Będę musiał ogarnąć jak uzyskam pin i połączenie. Czy można to pobrać i wgrać bez połączenia aplikacji i używać normalnie w nawi ? Czy trzeba z Poipoin.pl pobrać ikony oraz dźwięki? Te radary to ASC ? Edytowane 29 Listopada 20196 l przez vvalery
Opublikowano 29 Listopada 20196 l tak można gotowy plik ładujemy na USB i potem do navi ( fajnie bo można ustawić na zegarach o raz na wyświetlaczu MMI lub tu i tu ), vvalery jak odpalisz CAR PLAY to pewnie janosik w użyciu będzie Edytowane 29 Listopada 20196 l przez bar72
Opublikowano 29 Listopada 20196 l 13 minut temu, bar72 napisał: tak można gotowy plik ładujemy na USB i potem do navi ( fajnie bo można ustawić na zegarach o raz na wyświetlaczu MMI lub tu i tu ), vvalery jak odpalisz CAR PLAY to pewnie janosik w użyciu będzie Teraz radary są na Google maps jak w Janosiku.? Car play mam opanowany.?
Opublikowano 7 Grudnia 20196 l Panowie mam pliki ASC, bmp i mp3. da radę to wgrać bezpośrednio z karty czy trzeba konwertować przez myAudi ? Mam takie kategorie wraz z plikiem bmp i pm3: Fotoradar Czerwone Swiatlo.asc ; Fotoradar Czerwone ÅwiatÅo.bmp; Fotoradar Czerwone ÅwiatÅo.mp3 Fotoradary przenosne.asc; Fotoradary przenosne.bmp ; Fotoradary przenosne.mp3 Fotoradary stacjonarne.asc jak wyżej Punkty kontroli drogowej.asc jak wyżej Radiowozy z kamera.asc jak wyżej można te wszystkie pliki walnąć na kartę i wgrać w samochodzie? Co i jak wiem tylko chodzi o te pliki, czy da radę, czy trzeba je jakoś pogrupować ? z góry dzięki za info.
Opublikowano 9 Grudnia 20196 l W dniu 29.11.2019 o 18:52, bar72 napisał: ja zainstalowałem z karty SD punkty poi baza radarów cała Europa 100m przed punktem pika i wyświetla na ekranie MMI Czy można doinstalować tylko baze radarów bez kasowania istniejących POI?
Opublikowano 9 Grudnia 20196 l nie jestem pewny na 100% , ale obstawiam ,że się nie uda zapisuje się jeden plik POI , nadpisuje poprzedni
Opublikowano 9 Grudnia 20196 l 2 godziny temu, bar72 napisał: nie jestem pewny na 100% , ale obstawiam ,że się nie uda zapisuje się jeden plik POI , nadpisuje poprzedni To ja się poddaje. Była taka funkcja w myAudi wysyłania radarów i innych do samochodu. Teraz u siebie tego nie widzę. Tak to na zachodzie wygląda:
Opublikowano 23 Czerwca 20206 l Panowie, może jakiś tutorial. Bo też mi nie idzie, może ktoś by wrzucił swoje punkty POI w odpowiednim formacie? Dzięki
Opublikowano 18 Listopada 20205 l Witam. Mam prośbę o udostępnienie pliku punktów POI do A4 B9. Pozdrawiam
Opublikowano 1 Maja 20233 l 5. Personal POI and SpeedCams updates (found 5 PPOI updates): 2023-02 Worldwide (19.7 MB ↓) 2023-02 Australia (0.3 MB ↓) 2023-02 Europe (12.1 MB ↓) 2023-02 North America (2.3 MB ↓) 2023-02 Russia (7.4 MB ↓) Source: mibspeedcam telegram group. Contribute to speed camera database here. PPOI installation tutorial on YouTube here.