beni226 Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Ostatnio często pojawiają mi sięcały czas te same błędy 282 - nastawnik przepustnicy-V60, Serwomotor pozycji przepustnicy 537- regulacja z sondą Lambda. Kontrola czujnika tlenu 525 - Sonda Lambda - G39, O2 czujnik -niskie napiecie Powiedzcie co moze byc przyczyną częstego pojawiania siętych błędów??? Czy macie jakieś wskazowki żeby przeciwdzialać temu??? Czekam na propozycje
mateogda Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Powiedzcie co moze byc przyczyną częstego pojawiania siętych błędów??? 525, 537 -> LPG Czy macie jakieś wskazowki żeby przeciwdzialać temu??? Poprawna regulacja instalacji. Ewentualnie uszkodzona sonda...
beni226 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgadza sie mam LPG w aucie. Czyli te bledy beda sie powtarzac. Jak jeszcze mozna sprawdzic czy to zeczywiscie sonda lambda?? jest jakis sposob?? Jak mam zrobic niby pooprawna regulacje instalacji?
mateogda Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Czyli te bledy beda sie powtarzac. Jeżeli jest to wina regulacji to niemuszą... Jak jeszcze mozna sprawdzic czy to zeczywiscie sonda lambda?? Najprościej to sprawdzić jej pracę na benzynie (było o tym sporo na forum) i/lub podjechać na stację diagnostyczną (do gazownika) zrobić analizę spalin. Jak mam zrobic niby pooprawna regulacje instalacji? Zakładam, że masz jakieś pojęcie skoro chcesz (jak rozumiem) sam się za to zabierać???
beni226 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 cos tam sie powinno zrobic odnosnie regulacji tylko trzeba jakies wskazowki dostac co dokladnie sprawdzac. Najpierw musze zabrac sie za sonde bo najwazniejsza sprawa byc moze spalanie moze byc a raczej pewnw ze wieksze
Rekomendowane odpowiedzi