dżejdżej Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam wszystkich i proszę o poradę.Mainowicie nie leci mi płyn na tylną szybę,pomka działa a płyn nie leci.Nie mogłem się doszukać jak dokładnie idzie wężyk od zbiorniczka do wycieraczki.Nie zauważyłem również aby obok kierowcy na podłodze było mokro ale mam wrażenie,że mam plamy na posufitce z lewej i prawej strony nad tylnym siedzeniem.Proszę o poradę gdzie i jak sprawdzić gdzie może być problem
jacomir1 Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam wszystkich i proszę o poradę.Mainowicie nie leci mi płyn na tylną szybę,pomka działa a płyn nie leci.Nie mogłem się doszukać jak dokładnie idzie wężyk od zbiorniczka do wycieraczki.Nie zauważyłem również aby obok kierowcy na podłodze było mokro ale mam wrażenie,że mam plamy na posufitce z lewej i prawej strony nad tylnym siedzeniem.Proszę o poradę gdzie i jak sprawdzić gdzie może być problem Witam.Miałem taki problem.U mnie lało na wzmacniacz z tyłu czyli w bagażniku po prawej stronie w schowku oraz w okolicy oświetlenia bagażnika.Byłem w serwisie z innym problemem i przy okazji mi zrobili koszt ok 200 zł.Próbowałem sam to zrobić ale po rozebraniu tapicerki tylnej klapy stwierdziłem że problem tkwi gdzieś w podsufitce i dałem sobie spokój.Pozdrawiam.
siemian Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Wydaje mi się że już było na ten temat na forum i było do dokładnie opisane i wyjaśnione
dżejdżej Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 Owszem było ale nikt nie napisał dokładnie jak jest poprowadzona rurka od zbiorniczka do spryskiwacza i gdzie są łączenia
maxii Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 u mnie również silniczek pracuje, ale nie pryska płynem, nie zauważyłem również żadnych wycieków. Czy możliwe, że to tylko dysza jest zapchana? wygląda na dosyć wyniszczoną warunkami atmosferycznymi.
buniek_84 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Ja rozwiązałem ten problem sam. U mnie rurka idzie od nog kierwocy progiem do tyłu, potem pod tylnym siedzeniem przechodzi na prawą stronę i do bagażnika. Ja nalałem goracej wody do zbiornika i szukałem na węzyku gdzie jest cieply i oto tym sposobem znalazłem usterkę. W dwóch miejschach było rożłączone na złączeniach, u kierowcy w nogach i w bagażniku w schowku po prawej stronie
chris228 Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Miałem też ten problem okazało się, że wężyk był rozłączony pod osłoną z lewej strony tuż obok moich nóg na dodatek w momencie kiedy próbowałem uruchomić tylny spryskiwacz płyn zalewał zwoje kabli i złączek idących do bezpieczników podejrzewam że to wykończyło mi akumulator
maxii Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 w końcu nastały ciepłe dni i zabrałem się dzisiaj do pracy ze spryskiwaczem z którego wcześniej nie mogłem wycisnąć nawet kropli płynu do szyb. Zacząłem od sprawdzenia dyszy z wycieraczki i to był strzał w 10!! Po jej wyjęciu płyn ciśnie jak z sikawki wielkanocnej! niestety nie mogę przepchać dyszy próbowałem szpliką, cienkim drucikiem, wd 40, a na noc zatopiłem ją w coca coli ktoś zna jeszcze jakiś sposób jak sobie z tym poradzić? ewentualnie namiary gdzie ją mogę kupić?
Rekomendowane odpowiedzi