Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lampy a4 b6 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu zmagam się z bardzo słabym świeceniem prawej lampy (soczewki). W nocy jest po prostu tragedia... oczywiście dziś zawitałem w stacji diagnostycznej i potwierdziły się moje obawy - lampa do wymiany, bądź do regeneracji. U mnie w okolicy nie ma nikogo "kumatego" który by się podjął regeneracji soczewki, więc padło na wymianę lampy. i teraz kilka pytań:

1. Wymieniać jedną wadliwą lampę,  czy od razu komplet?

2. Jaką lampę wybrać? Patrze na jakieś zamienniki na alledrogo, ale nie zbyt się znam na tym i nie wiem co może podejść.

Te poniżej będą dobre? Jeśli nie proszę o jakieś linki konkretne. 

http://allegro.pl/depo-reflektory-lampy-przod-audi-a4-b6-2-szt-i7051283978.html#thumb/1

http://allegro.pl/audi-a4-b6-00-04-reflektor-lampa-nowa-l-p-kpl-i6540638932.html

3. Zależy mi na konkretnym i dobrym oświetleniu drogi, także od razu bym prosił o sugestie, jakie żarówki dołożyć do soczewek? No i od razu postojówki też chciałbym podmienić. (nie chce żółtych, może jakieś ładne białe?)

Czekam na sugestie, bo już sam nie wiem co będzie dobre i jak cenowo komplet wyjdzie. Z góry dziękuje Wam za pomoc :)

PS: Łapcie VIN, jakbym o czymś zapomniał WAUZZZ8E12A069517

Edytowane przez Daive

Opublikowano

Jak chcesz porządne światła to mam bixenony po regeneracji odblysnikow

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Lampy Bixenon Audi A4 B6 00-05 VALEO D1S Osram Nowe Odbłysniki !
https://www.olx.pl/oferta/lampy-bixenon-audi-a4-b6-00-05-valeo-d1s-osram-nowe-odblysniki-CID5-IDo7loU.html

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za propozycje, jednak ponad kafla na lampy nie zamierzam wydawać, aż takim maniakiem nie jestem :D Nie ma możliwości na moich seryjnych lampach z soczewką uzyskania zadowalającego efektu?

Opublikowano

Raczej nie

Opublikowano
  • Autor

Jednak poczekam na więcej opinii :)

Opublikowano

Ja zamiast chińskich zamienników chyba kupiłbym ori lampę + do obu dobre żarówki

--------------

Edit: piwoszek28

Do tych Twoich bixów to chyba musiałby jeszcze jakieś moduły/czujniki/instalacje itp prawda? Nie na zasadzie p&p i działa wszystko.

Edytowane przez mateusztbg

Opublikowano

Raczej p&p bo poziomowanie nie jest konieczne

Opublikowano
  • Autor

No zastanawiam się właśnie, jak rozwiązać problem z moją lampą :) Ostatecznie będę szukał ori lampy, może ktoś ma?  Chyba, że coś innego zaproponujecie. 

Opublikowano

Może warto wyjąć lampę i wyczyścić soczewkę+ jeśli to konieczne regeneracja odbłyśnika. Czyściłem u siebie soczewkę i poprawa jest znaczna. 

Opublikowano
  • Autor

Sam się nie podejmę czyszczenia soczewki, a w okolicy z tego co się orientowałem ciężko o kogoś takiego. Dlatego szukam rozwiązania :( 

Opublikowano

Z tego co ja się oczytałem to śmiało można kupować te lampy DEPO. Wiadomo nie są to ksenony ale świecą przyzwoicie no i cena nie jest wysoka. Kupisz jedną lampę to może się różnić od Twojej i trzeba będzie rozbierać, czyścic itp.

Opublikowano

Czyszczenie soczewki to nic trudnego:) jest o tym trochę w necie. pewnie masz zajechany odbłyśnik  -może warto go wymienić (oddać do regeneracji)

Opublikowano
  • Autor

No właśnie po to się tutaj zgłosiłem, aby dowiedzieć się czy te co podałem wyżej są okey i święcą przyzwoicie. No i tak myślę właśnie, że jak kupować to komplet od razu, ale czy wejdą bez problemu bez żadnych przeróbek? Fajnie jakby ktoś się wypowiedział co zmieniał :)

Opublikowano
  • Autor

Sitar, popytam się może w okolicy ktoś się zajmuję tym, choć widzę że ciężki temat. 

Opublikowano
23 minuty temu, nocny_napoleon napisał:

To a4 klub jak sama nazwa wskazuje, a nie wieś klub <facepalm>

Czyszczenie soczewki i pewnie regeneracja odbłyśnika swoje by zrobiła i lampa by powróciła do pierwotnego świecenia. Mam ten sam problem u kobiety w vw b6 i niestety ceny lamp i ich wymiana nie idzie w parze z opłacalnością. Myślę, że skoro myślisz o wymianie lamp na "nowe" warto by było spróbować rozkleić lampę i jednak podjąć się czyszczenia soczewki. Skoro i tak spisujesz lampę na stratę to uważasz, że nie warto spróbować? Pewnie zaraz wypowiedzą się spece i maniaki modyfikacji lamp itp, że nie warto ale skoro idziesz po kosztach to czemu nie?

P.S. Edit... czyszczenie soczewki nie wiąże się z rozklejaniem lampy. Masz tematy na forum... regeneracja soczewki itp

Edytowane przez Raamboo

Opublikowano
  • Autor

Tak patrze po forum i wiele osób poleca ten serwis. http://regeneracja-hc.com Chyba się skuszę, wykręcę i wyślę. Za 200 zł ponoć efekt bardzo dobry, no i nadal bym miał ori :)

Edytowane przez Daive

Opublikowano

soczewkę wyczyścisz sam a są firmy które za kaucją wyślą ci zregenerowany odbłyśnik  i po montażu odsyłasz im swój stary. Regeneracja odbłyśnika ok 90 zł + kw