Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problem z uruchamianiem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem od tygodnia jestem nowym właścicielem audi i mam problem z odpalaniem a głownie to to że długo muszę kręcić żeby odpalić czy to jest normalne bo właściciel mówił że ona zawsze tak paliła

Opublikowano

ja tez mam ARDa i odpala błyskawicznie morze 2 sekundy

Opublikowano

moze ci immo nie zalapuje

Opublikowano
  • Autor

a jak to sprawdzić immo[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 19:55_________________________________________________a może to być wina akumulatora? jakiś za słaby czy coś? bo poprzedni właściciel wymienił go przed sprzedażą

Opublikowano

rozrusznik dobrze kręci ?

Opublikowano
  • Autor

zdaje mi sie że dobrze

[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 20:04_________________________________________________no możę trochę słabo jakby akku za słaby

Opublikowano

najpierw VAG

trzeba sprawdzic silnik i licznik tam jest immo

może kluczyk juz do wymiany

Opublikowano
  • Autor

vag sprawdzone u mechanika i zero błędów jest[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 22:06_________________________________________________od sprawdzenia czego zacząć?

Opublikowano

podepnij vaga sprawdz czy niema błędów możesz tez sprawdzić świece i przewody

Opublikowano
  • Autor

błędów nie ma o to chodzi a świece kupiłem nowe, przewody też okej są sprawdzałem w nocy!!!!! a somochód po odpaleniu działa okej równiutko

Opublikowano

a morze spróbuj przełożyć aku od kogoś izobacz wtedy

Opublikowano
  • Autor

ale czy to może być wina aku?[br]Dopisany: 10 Luty 2009, 18:18_________________________________________________może za mało amper ma?

Opublikowano

widze ze masz ten sam problem co ja ! tylko mi sie wydaje za u mnie to czujnik temperatury bo ma inne wskazania niz climatronik!

Opublikowano

widze ze masz ten sam problem co ja ! tylko mi sie wydaje za u mnie to czujnik temperatury bo ma inne wskazania niz climatronik!

wymieniaj nie czekaj, ale tylko ORI

Opublikowano

devastation dzieki za info jutro wymienie! kupię w serwisie orginalny Audiowski czujnik - ale nie wiem jaki to jest

Opublikowano

podasz VIN auta i dostaniesz taki jak potrzeba

Opublikowano

witam jestem od tygodnia jestem nowym właścicielem audi i mam problem z odpalaniem a głownie to to że długo muszę kręcić żeby odpalić czy to jest normalne bo właściciel mówił że ona zawsze tak paliła

Generalnie to powinna palic na dotyk. Mam ADR'a i odpalenie to jest kwestia sekundy wystarczy aby raz zakrecil. Wiec cos jest nie tak. Sprobuj przekrecic zaplon posluchaj pompki paliwowej wylacz zaplon i ponownie wlacz. Po 3-4 sekundach sprobuj odpalic. Jesli odpali bez problemu to byc moze pompka pada. Zrob tez adaptacje przepustnicy na nowo. Powinno pomoc.

Jesli nie to zalej paliwo na dobrej stacji a nie jakies paliwo "no name" i jak odpalisz sie zagrzeje to przejedz sie kawalek nie zalujac jej... krec wysoko niech dostanie troche po garach bo moze wina zamulenia wtryskiwaczy.

Opublikowano
  • Autor

wymieniłem czujnik temperatury i d*pa dalej to samo trzeba kręcić !!!!! a jak tam u ciebie devastation????

Opublikowano

Witam

A może masz kłopot z ciśnieniem paliwa.(nie koniecznie z winy niedomagającej pompy paliwa)

Czy długo odpala na ciepłym silniku,czy tylko po dłuższym postoju?Jak jest po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu po 1min.?

Pozdrawiam

Ps. pompka paliwa nie uruchamia się po przekręceniu kluczyka,tylko w momencie uruchomienia rozrusznika.

Opublikowano

Ps. pompka paliwa nie uruchamia się po przekręceniu kluczyka,tylko w momencie uruchomienia rozrusznika.

Co Ty mi tu tani bajer wciskasz.. :wink4: Pracuje gdy przekręcisz zapłon !!

W książce nawet jest napisane cytuje: "Zdalne sterowanie jest niezbędne do wykonania czynnosci podczas których elektryczna pompa powinna tłoczyc paliwo gdy silnik nie pracuje"

... dalej:

"Włączyc zapłon. Powinna byc słyszalna przez chwile praca pompy"

Pozdrawiam :cool1: