marcin_9505 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam. Proszę o pomoc w doborze odpowiednich dystansów. Kupiłem alufelgi 17 cali z oponami 225/45 ET56, po założeniu okazało się że koło z przodu ma delikatny centymetrowy zapas ale z tyłu obciera o plastiki. Jakie dystanse zastosować żeby wszystko było dobrze, nic nie obcierało i w mirę wyglądało. Bo też nie chcę żeby koło wystawało poza nadkole. Proszę kolegów o pomoc.
Fido Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zrób przód na ET 33 ( tyłu mnie podpowiem)
marcin_9505 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Najlepiej jakby przód i tył był zrobiony tak samo.. nie chce nic wydziwiać.
marcin_9505 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 I jeszcze jedno pytanie.. czy dobrze liczę, jak et moich felg wynosi 56 to jak dam przykładowo dystanse 20mm to wtedy et wyniesie 36 ?
3r4 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Tył bez problemu możesz dołożyć +5mm do tego co jest z przodu bo tylnie koła są mocniej schowane A najlepiej samemu zmierzyć ->
Rekomendowane odpowiedzi