Lukasz543 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam mam pytanie ponieważ kupiłem filtr paliwa Filtron PP836/1 i podczas montażu zauważyłem ze strzałka jest skierowana w odwrotna stronę w stosunku do denka filtra które jest skierowane w stronę silnika . Teraz mam dylemat jak powinien być prawidłowo założony filtr denkiem w stronę silnika czy strzałką w stronę silnika jak piszą wszędzie.Prosze o odpowiedź Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez Lukasz543 Błąd
maciej_m Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Paliwo przepływa od zbiornika zlokalizowanego z tyłu auta w kierunku silnika znajdującego się dla odmiany z przodu samochodu. Strzałka pokazuje roboczy kierunek przepływu paliwa. Czyli podsumowując zielonym do góry.... yyy tzn. strzałka do przodu (do silnika) ;-)
Lukasz543 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2018 4 minuty temu, Lukasz543 napisał: Witam mam pytanie ponieważ kupiłem filtr paliwa Filtron PP836/1 i podczas montażu zauważyłem ze strzałka jest skierowana w odwrotna stronę w stosunku do denka filtra które jest skierowane w stronę silnika . Teraz mam dylemat jak powinien być prawidłowo założony filtr denkiem w stronę silnika czy strzałką w stronę silnika jak piszą wszędzie.Prosze o odpowiedź Dwa takie same filtry dwie różne budowy które czym kierowac strzalka czy budowa filtra
towek Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Ja bym się sugerował strzałka. Tak naprawdę pytanie do producenta
maciej_m Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 A o co producenta pytać skoro strzałka kierunek zaznaczył jak ma płynąć paliwo?Jakie ma znaczenie z której strony zaprasowana jest obudowa filtra?
towek Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 3 godziny temu, maciej_m napisał: A o co producenta pytać skoro strzałka kierunek zaznaczył jak ma płynąć paliwo? Jakie ma znaczenie z której strony zaprasowana jest obudowa filtra? Chyba, że to chińskie rączki składają i wkład filtra wpada losowo do obudowy i dopiero wtedy określany jest właściwy kierunek przepływu. Tak naprawdę dyskusja na ten temat jest zbędna. Jeżeli ktoś ma podejrzenia co do jakości produktu to najlepiej wybrać innej marki, w którym nie występują podobne rozwiązania.
Rekomendowane odpowiedzi