GGoldRock2k Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Witam Mam pytanie, chce zarejestrowac auto w Polsce swoje Audi A4 B8 z światłami xenon. Moje pytanie jest takie czy jak zakupie lampy EU same klosze bez żarników przetwornic tylko przełoże stare do nowych obudów to czy przejdzie przegląd bo światła beda miały strumień światła odpowiedni do EU. Czy jednak musze sie wyposażyc w cała elektryke oraz czy kodowanie bedzie wymagane? Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje nawet w temacie rejestracji anglika w Polsce. W tym temacie jest zdjecie z wyposażenia iz nie wiem czy mam skretne czy nie, ale wiem że moge eletrycznie zmienić w ust samochodu aby sie obnizyły w dół abym nie oślepiał innych jak jestem poza wyspami.
wrclaguna Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 kodowanie jest na pewno inne co do okablowania to jest to samo 1
GGoldRock2k Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) 30 minut temu, wrclaguna napisał: kodowanie jest na pewno inne co do okablowania to jest to samo Był byś wstanie mi rozpisać takie kodowanie i czy dam rade to zrobic przez OBDEleven, jeśli nie to czy jest jakis człowiek co mieszka na Mazurach i jest wstanie cos mi takiego zrobić? I co dokładnie musze wymienić aby to działało prawidłowo Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez GGoldRock2k
wrclaguna Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ja z pamieci nie wiem .......VCDS ma podpowiedzi 1
GGoldRock2k Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ja z pamieci nie wiem .......VCDS ma podpowiedziNie no spokojnie, do tego za nim zaczne to modyfikować jeszcze miesiąc minie ale jak bys mial czas i checi zeby mi cos takiego rozpisac bym byl bardzo wdzieczny. [emoji39]Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
GGoldRock2k Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeszcze tak sie zapytam czemu kodowanie bedzie potrzebne? Jesli zmienie sama obudowe a w soczewce jest ten metal co robi kat i bicie światła to co bedzie trzeba kodować? Byłem teraz zrobić fote iz sie dowiedziałem że na reflektorze sa jakies strzałki i ja mam po dwie w kazda strone dodaje zdjecie aby było jasniej, czy te oznaczenia co sa na tej obudowie pozwoli mi jakoś zmodyfikowac lampy do EU czy jednak zostaje mi wymiana całej obudowy. Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez GGoldRock2k Wiecej Informacji
GGoldRock2k Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Popatrzyłem na aledrogo i zobaczyłem pare różnic w naklejkach pomiedzy Polska lampa a Angielska. Załączam obrazek bedzie ktos mi wstanie to wytłumaczyc, bo ja juz zaczynam wariować odczytania wszystkich forum na internecie wszedzie inne informacje że jak lampa posiada S to że mozna zmienić na EU ze jak lampa posiadam jakies strzałki to mozna zmienić albo ze posiada jakąs wajche w środku gdzie wysuwa kolejna blaszke gdzie zmienia na asymetryczne. Juz mam taki mentlik w głowie ze sam sie gubie. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez GGoldRock2k
booolek Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Fizyczna różnica w tych lampach między GG a EU to tylko j wyłącznie przesłona w soczewce. Instalacja taka sama, klosze takie same tylko mogą mieć inne oznaczenia ale sa takie same. Co do kodowania to wg mnie zostaje to samo bo nie zmieniasz lamp ze zwykłych Na bixenon czy bixenon skretny , tylko zmieniasz linię odcięcia. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez booolek
Rekomendowane odpowiedzi