pdk 1 #1 Napisano sobota o 15:23 witam, Panowie prosze o pomoc w interpretacji logów. Co nieco teorii przejrzałem ale nie jestem pewien czy dobrze myśle. Czy przy za duzych wartosciach MAF powinienem widziec w 011 przeładowanie czy niedoładowanie? Gdzies na forum znalazłem przypadek ze ktos mial wysoki MAF + niedoladowanie i powodem byla nieszczelnosc. W moim przypadku mam wysoki MAF + przeladowanie (zaznaczone na czerwono w logach 003&011). To problem z przeplywka czy nieszczelnoscia? Ponizej komplet logów. Dodam ze geometria wyczyszczona, sztanga ladnie chodzi, podcisnienia sprawdzone, N75 czyszczony. A dalej sie zdarza przy bucie "zadyszka" od 2000-2600rpm, 0 bledow na vagu. Logi dynamiczne 003,008,010, 011 + grupowo 003&008 i 003&011 Z gory dzieki jak ktos rzuci okiem 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pdk 1 #2 Napisano sobota o 15:27 pomyłka...zły dział... prosze o przeniesienie do Diagnostyka. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kamil-vag 107 #3 Napisano sobota o 16:44 Sprawny MAF zawsze pokaże więcej niż zadany U Ciebie raczej nie ma problemów z nieszczelnością, a lekko podcinającą się geometrią... więc jeśli gruszka jest OK, chodzi bez przycięć, to raczej czeka Cię "porządne" czyszczenie... sam to robiłeś ? ? ? czy mechanik... 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pdk 1 #4 Napisano poniedziałek o 07:49 czyscilem sam pierwszy raz z tutorialem w rece staralem sie wygladzic ile moglem i jak skladalem to ciegno gruszki ladnie chodzilo ale moze faktycznie gdzies niedoczyscilem... jak mowisz ze nie ma tragedii w logach to pojezdze, sprobuje to przegonic, jak bedzie to samo lub gorzej to wyjme jeszcze raz... 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
maciucha512 1 #5 Napisano poniedziałek o 13:07 Bardzo ciekawy przypadek Mnie spotkało to samo, ale mam do wywalenia katalizator. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach