Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Otwieranie szyb z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W B6 działało domykanie i otwieranie szyb pilotem po dłuższym przytrzymaniu przycisku. Niestety w mojej B8 lift działa tylko domykanie :angry:

Wie ktoś jak to ustawić żeby aktywować również otwieranie? Patrzyłem w VCDS i nie mam opcji jak w tym filmie: 

Opublikowano

Podepnę się pod temat, u kolegi w q7 jest odwrotnie. Szyby się opuszczą ale nie chcą podnieść.  Z kluczyka działa w obie strony.  Ktoś się spotkał wcześniej z czymś takim? 

Opublikowano

Kolego, mam b8 przed lift i u mnie takie rzeczy ustawiam w mmi. Wchodzę w car i wybieram szyby. Jedli nie masz takiej opcji to moze trzeba pogrzebać w zielonym menu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dołączę się :D Jest jakaś opcja na zakodowanie szyb tak, żeby się automatycznie zamykały po zamknięciu samochodu z kluczyka? Nie chodzi mi o zamykanie szyb podczas trzymania wciśniętego przycisku zamykania tylko o jego jednorazowe kliknięcie.

Opublikowano

Takiej opcji nie ma

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, MikeP79 napisał:

Kolego, mam b8 przed lift i u mnie takie rzeczy ustawiam w mmi. Wchodzę w car i wybieram szyby. Jedli nie masz takiej opcji to moze trzeba pogrzebać w zielonym menu

Faktycznie kolego wszystko już uruchomione w MMi. Działa zamykanie i otwieranie z pilota :banan: Dzięki :) 

• 2 lata później...
Opublikowano

A ja mam inny problem,  odłączyłem dziś aku I po podłączeniu nie działa otwieranie ani zamykanie szyb z pilota. W mmi jest wszystko zaznaczone tak jak było wcześniej. Przed odłączeniem aku wszystko działało.  Próbowałem z trzymaniem szyb w dolnej i górnej granicy przyciskiem ale nie słyszę żadnego kliknięcia i nie działa dalej. Nie wiem co jest grane. Dodam że to b8 wy allroad 2010 tfsi, nie mam kabla diagnostycznego, nie mogę włączyć zielonego menu w mmi... proszę o pomoc,  z góry dziękuję

Edytowane przez Maryo

Opublikowano
2 godziny temu, Maryo napisał:

A ja mam inny problem,  odłączyłem dziś aku I po podłączeniu nie działa otwieranie ani zamykanie szyb z pilota. W mmi jest wszystko zaznaczone tak jak było wcześniej. Przed odłączeniem aku wszystko działało.  Próbowałem z trzymaniem szyb w dolnej i górnej granicy przyciskiem ale nie słyszę żadnego kliknięcia i nie działa dalej. Nie wiem co jest grane. Dodam że to b8 wy allroad 2010 tfsi, nie mam kabla diagnostycznego, nie mogę włączyć zielonego menu w mmi... proszę o pomoc,  z góry dziękuję

Robiłeś to na zapłonie albo odpalonym silniku? 

Opublikowano

Tak i tak

Opublikowano

Sprawdzałeś ustawienia w MMI czy tylko wiesz, że jest jak należy bo nie zmieniałeś. 

Otwieranie i zamykanie  zamka centr.  z pilota działa normalnie?

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał:

Sprawdzałeś ustawienia w MMI czy tylko wiesz, że jest jak należy bo nie zmieniałeś. 

Otwieranie i zamykanie  zamka centr.  z pilota działa normalnie?

Sprawdzałem, wszystko w Windows mam na on, no chyba że ma być of...Otwieranie i zamykanie działa normalnie,  tak samo otwieranie pilotem bagażnika

Opublikowano
W dniu 3.09.2020 o 10:26, Maryo napisał:

Sprawdzałem, wszystko w Windows mam na on, no chyba że ma być of...Otwieranie i zamykanie działa normalnie,  tak samo otwieranie pilotem bagażnika

Dziś doszedł kabel. Podłączyłem pod vcds, nigdzie nie mam opcji żeby zaznaczyć okna,  wchodzę w moduł komfortu 46 i nie mam tam takich rzeczy jak na filmikach na yt pokazują... ktoś coś? Dzięki

20200908_185856.jpg

20200908_185917.jpg

20200908_185926.jpg

20200908_185905.jpg

20200908_185911.jpg

20200908_184652.jpg

Opublikowano

Działa.  Zmieniłem baterię w pilocie i działa! ?