Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AJM- na gorącym silniku nie odpada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z pompowtryskiem. Na zimnym silniku pali na strzała, kiedy osiągnie 90 stopni i postoi powyżej 5-10 minut samochód nie odpali, kręci i kręci ale nie odpali, muszę zaczekać aż ostygnie, czasami muszę czekać pół godziny, czasami godzine. Jak zgasze samochód kiedy osiągnie temperature i od razu odpale pali na strzała, ale tak jak mówie wystarczy ze postoi te 5-10 minut i nie ma opcji aby odpalil, na zimnym pali na strzala, nawet jak te 70-80 stopni max osiagnie rowniez pali na strzala, pompa vacum? zadnych innych objawow nie mam, czy moze jakies zapowietrzenie? 

Opublikowano

Miałem identyczny objaw w passat b6 1.9 tdi,wkradł się błąd czujnika położenia wałka rozrządu .Po wykasowaniu problem znikł.

Opublikowano
3 godziny temu, mats0n napisał:

Cześć, mam problem z pompowtryskiem. Na zimnym silniku pali na strzała, kiedy osiągnie 90 stopni i postoi powyżej 5-10 minut samochód nie odpali, kręci i kręci ale nie odpali, muszę zaczekać aż ostygnie, czasami muszę czekać pół godziny, czasami godzine. Jak zgasze samochód kiedy osiągnie temperature i od razu odpale pali na strzała, ale tak jak mówie wystarczy ze postoi te 5-10 minut i nie ma opcji aby odpalil, na zimnym pali na strzala, nawet jak te 70-80 stopni max osiagnie rowniez pali na strzala, pompa vacum? zadnych innych objawow nie mam, czy moze jakies zapowietrzenie? 

odepnij na goracy silnik wtyczke czujnika wody i odpal silnik

Opublikowano
  • Autor
44 minuty temu, Dev napisał:

odepnij na goracy silnik wtyczke czujnika wody i odpal silnik

chodzi o czujnik płynu chłodzącego?> 

Opublikowano

Tak

Wysłane z OP3T

Opublikowano

A komp na gorącym coś pokazuje ? Jakieś błędy ??

Opublikowano
  • Autor

Nic nie pokazuje, na zimnym i na gorącym nie ma nic. Odpiąłem czujnik, bez zmian więc to też nie to

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany, filtr paliwa do wymiany i kąt synchronizacji wałka rozrządu może do tematu też coś miał!