Marcin Gugu33 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Witajcie, jak w tytule b5. Od dłuższego czasu widzę ze kapie mi z przodu po stronie pasażera w okolicy rury - łacznika od intercoolera. Opaska była wymieniona guma cała, ale trochę mnie dziwi ze to jakby od pionu z chłodnic - tam gdzieś olej by mógł być? 2 fotki Kolejny wyciek zauważyłem w malej trasie zatrzymałem się przypadkowo i spojrzałem - a tam niestety w okolicy miski skrzyni biegów, ale po stronie od kierowcy kapało. Wydawało mi sie ze to olej ale teraz podczas krótkich odcinków po mieście w tych okolicach miski skrzyni zauważyłem plamki ale z wody i trochę w kolorze różowym więc jakby płyn. Skąd w tamtej części auta woda? 6 fotek zrobiłem. Coś możecie podpowiedzieć? [emoji4]
Marcin Gugu33 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Zaś coś. Edytowane 15 Maja 2018 przez Marcin Gugu33
dawid221 Opublikowano 15 Maja 2018 Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) jeśli leci ci płyn z tyłu sinika to sprawdź króciec z tyłu głowicy a co do oleju to nie ubywa ci płynu od wspomagania ? Edytowane 15 Maja 2018 przez dawid221
Marcin Gugu33 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 Poducha Avon zmieniona na Avon. Fotki okolicy miski skrzyni, lewa strona- stąd był wyciek różowego płynu.
Marcin Gugu33 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Opublikowano 15 Maja 2018 Ta blaszka jest poprawnie? mocniej docisnąć się nie da - i cała w oleju - odpiąłem wyczyściłem.Okolice prawej strony miski skrzyni - widać brązową krople wisząca. - skrzynia u góry za silnikiem sucha Poduszki skrzyni Lewa strona silnika - brak widocznych dużych wycieków - zapocony króciec od trojnika odmy - a za silnikiem tylko rurka olejowa turba w pewnym momencie czarna.
dawid221 Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 no to kolego ciężko po zdjęciach wywróżyc skąd się leje zostaje ci kanał/podnośnik wymyć wszystko i obserwować skąd leci
Marcin Gugu33 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 Myty silnik ale od góry byl 5 tygodni temu. Nie mam gdzie od dolu- zawsze na myjni staram sie myć pod ile sie da..
dawid221 Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 18 minut temu, Marcin Gugu33 napisał: Myty silnik ale od góry byl 5 tygodni temu. Nie mam gdzie od dolu- zawsze na myjni staram sie myć pod ile sie da.. no to przód w górę na kobyłkach i jakoś trzeba to wymyć nie widzę innego rozwiązania ciężko będzie ci dojść skąd to leci jak wszystko jest zarzygane olejem
Marcin Gugu33 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Opublikowano 23 Maja 2018 Udało się zlokalizować płyn chłodniczy- to króciec lub przewód. A co jest odpowiedzialne za wyciek oleju? - brązowy kolor więc silnikowy. Jakiś uszczelniacz przy przegubie?
dawid221 Opublikowano 23 Maja 2018 Opublikowano 23 Maja 2018 3 godziny temu, Marcin Gugu33 napisał: Udało się zlokalizować płyn chłodniczy- to króciec lub przewód. A co jest odpowiedzialne za wyciek oleju? - brązowy kolor więc silnikowy. Jakiś uszczelniacz przy przegubie? jeśli w tamtych okolicach masz olej to możliwe ze uszczelniacz półosi puszcza
Rekomendowane odpowiedzi