Adrian Adamczyk Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Hej, mam problem z a4 b8 CAGA 143km Mianowicie jak dojeżdżam do skrzyżowania wrzucam luz to nie zawsze ale często pojawiają sie drgania na karoserii same tez znikają po chwili :/ Jeśli odpalę ciepły silnik to drgania nie pojawiają się, dopiero podczas zatrzymania się po jeździe. Obroty nie falują, Jak podczas drgań wduszę sprzęgło nic sie nie zmienia, Jeśli podczas drgań przy gazuję na chwile i puszcze to drgania nadal są Wiatrak wyeliminowałem Macie jakiś pomysł?
arek252525 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Mam to samo, prawdopodobnie wtryski bo po użyciu Liqui Moly Diesel Purge, Diesel Injector Cleaner silnik zaczął mniej drgać .
Adrian Adamczyk Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2018 2 godziny temu, arek252525 napisał: Mam to samo, prawdopodobnie wtryski bo po użyciu Liqui Moly Diesel Purge, Diesel Injector Cleaner silnik zaczął mniej drgać . Mam wlanego Liqui splug i nie daje to nic :/ byłeś u mechanika z tym ? Dziś prawie ciągle ta karoserii drży jak stoję i jak ruszam nie przestaje.
Santroy Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Miałem w swoim A4 B8 09r. dokładnie te same objawy. 0 błędów w kompie i korekty wtrysków w normie. Dopiero po oddaniu wtrysków na sprzęt okazało się, ze były 2 walnięte. Po wymianie mruczy i chodzi równo aż miło. Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez Santroy
Adrian Adamczyk Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) 21 godzin temu, Santroy napisał: Miałem w swoim A4 B8 09r. dokładnie te same objawy. 0 błędów w kompie i korekty wtrysków w normie. Dopiero po oddaniu wtrysków na sprzęt okazało się, ze były 2 walnięte. Po wymianie mruczy i chodzi równo aż miło. Dałeś do czyszczenia czy nowe ? Dokładnie takie same objawy miałeś ? Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Adrian Adamczyk
Santroy Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) 31 minut temu, Adrian Adamczyk napisał: Dałeś do czyszczenia czy nowe ? Dokładnie takie same objawy miałeś ? Najpierw były wyczyszczone (zanurzanie + ultradźwięki), a potem wrzucone na maszynę. Kupiłem zregenerowane na allegro z badaniami i gwarancją 12 msc. za niecałe 600 zł/szt. Używane, takie wyciągnięte z innego idzie nawet dostać za 400 zł. Co do objawów to na luzie np. na światłach wpadał w cykliczne wibracje. Raz były mniejsze, raz większe. Nie było na to reguły. Obrotomierz tak samo stał w miejscu i nie było żadnych dziwnych dźwięków, naciśnięcie sprzęgła nic nie zmieniało. Ogólnie "na oko" można stwierdzić czy wtrysk Ci buja, to ściągnąć osłonę i zobaczyć czy trzęsie się metalowa rurka doprowadzona do wtrysku. U mnie telepotała się na pierwszym o wiele bardziej niż na pozostałych. Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Santroy
Stachu Jones Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 W dniu 27.04.2018 o 16:21, Santroy napisał: Najpierw były wyczyszczone (zanurzanie + ultradźwięki), a potem wrzucone na maszynę. Kupiłem zregenerowane na allegro z badaniami i gwarancją 12 msc. za niecałe 600 zł/szt. Używane, takie wyciągnięte z innego idzie nawet dostać za 400 zł. Co do objawów to na luzie np. na światłach wpadał w cykliczne wibracje. Raz były mniejsze, raz większe. Nie było na to reguły. Obrotomierz tak samo stał w miejscu i nie było żadnych dziwnych dźwięków, naciśnięcie sprzęgła nic nie zmieniało. Ogólnie "na oko" można stwierdzić czy wtrysk Ci buja, to ściągnąć osłonę i zobaczyć czy trzęsie się metalowa rurka doprowadzona do wtrysku. U mnie telepotała się na pierwszym o wiele bardziej niż na pozostałych. A co jeśli wymieniłem na używane i nadal jest ten sam problem? Kopci na postoju na biało.
ROBERT1970 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Opublikowano 17 Czerwca 2019 witam kolegów, a ja mam tak : silnik zimny pracuje jak benzyniak .. super, korekcja foto nr 1, gdy silnik rozgrzany pojawia się drżenie, korekcja foto nr 2 , czy to może być wina wtrysku na 1 cylindrze ? jak to wygląda ?
Stachu Jones Opublikowano 18 Czerwca 2019 Opublikowano 18 Czerwca 2019 21 godzin temu, ROBERT1970 napisał: witam kolegów, a ja mam tak : silnik zimny pracuje jak benzyniak .. super, korekcja foto nr 1, gdy silnik rozgrzany pojawia się drżenie, korekcja foto nr 2 , czy to może być wina wtrysku na 1 cylindrze ? jak to wygląda ? Miałem tak samo, wtryski wymieniłem i problem nie ustąpił.
ROBERT1970 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Opublikowano 18 Czerwca 2019 ...hmmm i co nic z tym nie zrobiłeś ... co jest grane , miał ktoś taki przypadek ?
Stachu Jones Opublikowano 18 Czerwca 2019 Opublikowano 18 Czerwca 2019 6 godzin temu, ROBERT1970 napisał: ...hmmm i co nic z tym nie zrobiłeś ... co jest grane , miał ktoś taki przypadek ? Jestem umówiony na sprawdzenie kompresji. Ale dopiero w przyszłym tygodniu,
ROBERT1970 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 koledzy , a ciśnienie u mnie paliwa ? tak skacze od 21 do 26 mniej więcej ... MOV_1526.mp4
Stachu Jones Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 9 godzin temu, ROBERT1970 napisał: koledzy , a ciśnienie u mnie paliwa ? tak skacze od 21 do 26 mniej więcej ... MOV_1526.mp4 Masz w porządku.
ROBERT1970 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Opublikowano 25 Czerwca 2019 A może wałki wyrównoważające w pompie oleju ??? podobno też tak drży ....
Rekomendowane odpowiedzi