Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak ustawić obraz z kamery cofania po wrzuceniu wstecznego w Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MMI 3gp, Miałem czujniki parkowania przód + tył i do tego zainstalowałem oryginalny zestaw kamery cofania. Wszystko pięknie działa tylko mam mały problem w jaki sposób ustawić aby po wrzuceniu wstecznego włączał się automatycznie obraz z kamery ? teraz jak wrzucę wsteczny to pojawią się wizualizacja PDC i jest dostępny przycisk do przełączenia na widok kamery, jak go wcisnę to mam widok kamery i opcje przełączenie na wizualizację PDC ...

Rozwiązane przez Bykolo

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Rozwiązanie

Jak się nie mylę to chyba to tu będzie, robiłem to ale zapomiałem :

Adresse 9-> Byte 35-> Bit 4: zmiana z 0 na 1

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, Bykolo napisał:

Adresse 9-> Byte 35-> Bit 4: zmiana z 0 na 1

zadziałało,  wcześniej nie widziełam Bit 4, dopiero musiłałem przełączyć na LCODE2 :)

Opublikowano

No to super ze pomogłem ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem tyle że w Q5 mmi 3g high org czujniki i kamera 

Jak przeczytałem wasz post to wyłączyłem i włączyłem wizualizacje i na jeden raz kamera zadzialala ale z kolejny raz znowu problem na całym wyświetlaczu jest grafika z czujnikami parkowania i autem 

Gdzie szukać przyczyny 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.04.2018 o 23:31, seboss napisał(a):

MMI 3gp, Miałem czujniki parkowania przód + tył i do tego zainstalowałem oryginalny zestaw kamery cofania. Wszystko pięknie działa tylko mam mały problem w jaki sposób ustawić aby po wrzuceniu wstecznego włączał się automatycznie obraz z kamery ? teraz jak wrzucę wsteczny to pojawią się wizualizacja PDC i jest dostępny przycisk do przełączenia na widok kamery, jak go wcisnę to mam widok kamery i opcje przełączenie na wizualizację PDC ...

Użyłeś takiego zestawu czy musiałeś dołożyć coś jeszcze? Też mam A4 B8 Allroad z czujnikami parkowania przód + tył, ale przydałaby się i kamerka. 

Opublikowano

Witam. Ja nie mam kamery cofania A przy wlączeniu wstecznego pojawia się czarny obraz kamery . Jak wyłączyć opcję kamery żebym miał tylko standardowe wyświetlanie park tronik. A4 b8 lift . 

Opublikowano
12 godzin temu, kris-07 napisał:

Witam. Ja nie mam kamery cofania A przy wlączeniu wstecznego pojawia się czarny obraz kamery . Jak wyłączyć opcję kamery żebym miał tylko standardowe wyświetlanie park tronik. A4 b8 lift . 

MMI 3G  ADRES sterownik 5F do sprawdzenia kodowanie kamery

Opublikowano

W kodowaniu mam tylko tutaj coś o kamerze . Nic więcej nie ma na temat kamery. A w mce czasami nie trzeba coś zmienić . To po lift jest więc nie mam modułu Pdc

15442720530511285837975.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, wrclaguna napisał:

w green menu sprawdz jeszcze 

Jak cos bedzie to pozniej RESTRAT MMI

Tylko w co tam wejść w tym zielonym menu i co na co przestawić ? 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Po montażu kamery cofania mam problem. Po wrzuceniu wstecznego uruchamia się kamera, ale nie wyświetla obrazu, trzeba dodatkowo nacisnąć przycisk GRAFIKA, żeby wyświetlało, wtedy uruchamia się z czujnikami. Zakodowałem tak jak wyżej, czyli Adresse 9-> Byte 35-> Bit 4: zmiana z 0 na 1, ale wtedy co prawda obraz z kamery wyświetla po wrzuceniu wstecznego, ale nie ma czujników i nie da się ich włączyć przyciskiem. Bardzo proszę o pomoc.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, chciałbym założyć kamerę cofania do swojego a4 b8 2015r. Radio mam zwykłe (Audi Concert). Czytałem , ze do zwykłego radia tez można założyć kamerkę tylko trzeba COŚ dołożyć dodatkowo.. Możecie mi powiedzieć czy dołożenie kamery jest trudne. Czy będę potrzebował jakiegoś specjalnego softa? Jak to jest? W warsztacie powiedzieli, ze dołożenie kamerki będzie kosztowało 1900zł. Wydaje mi się, ze trochę dużo. Moze by mi sie udało zrobić to samemu? Bedę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i sugestie :)

Opublikowano

Gdzie taki zestaw można kupić? 

Opublikowano
9 godzin temu, wrclaguna napisał:

do CONCERTA ORI KAMERY nie doloysz

Tylko  dedykowane zestawy

Sorry za offa ale można prosić o kontakt/wiadomość Wrclaguna bo chciałbym zakupić przełączniki ADS 2008 ale chyba nie dochodzą wiadomości.  

Opublikowano
16 godzin temu, lordneos napisał:

Gdzie taki zestaw można kupić? 

Np tu

s-l400.jpg
WWW.EBAY.PL

MotorMax Audi Concert Symphony Camera Integration Kit | Vehicle Parts & Accessories, In-Car Technology, GPS & Security, Parking Assistance | eBay!

Opublikowano

Dzięki wielkie :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A taki moduł  4F0910441 będzie działał w b8