Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak ustawić obraz z kamery cofania po wrzuceniu wstecznego w Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, prośba o pomoc. Też próbuję zakodować kamerę, aby widok z niej pojawiał się po wrzuceniu R. Niestety w grupie 09, jak wchodzę w kodowanie, mam wartości tylko do 27 bajtu. Może robię coś źle ? Po kliknięciu w LCode2 nic się nie dzieje. Jakby ktoś mógł mnie poprowadzić, byłbym bardzo wdzięczny. Kamera ori, MMI 2G High.

grupa 09 kamera wsteczny.png

Opublikowano

Panowie od czego zależą linie ruchome przy kamerze cofania ?

Opublikowano
W dniu 10.03.2020 o 20:36, kastro napisał:

Panowie od czego zależą linie ruchome przy kamerze cofania ?

Jak od czego zależą? Pokazują drogę jaką będzie pokonywał samochód zgodnie z kątem obrotu kierownicy, a jesli pytasz dlaczego raz są skrętne a innym razem stałe- to już zależy czy ori graty czy dokładane „allegro”. 

Opublikowano

Ok. Czyli jak zamontuje ori moduł np. z a6c6 mmi 2G ,ori kamerkę to linie będą ruchome?

Opublikowano
W dniu 8.03.2020 o 09:47, Kossax napisał:

Panowie, prośba o pomoc. Też próbuję zakodować kamerę, aby widok z niej pojawiał się po wrzuceniu R. Niestety w grupie 09, jak wchodzę w kodowanie, mam wartości tylko do 27 bajtu. Może robię coś źle ? Po kliknięciu w LCode2 nic się nie dzieje. Jakby ktoś mógł mnie poprowadzić, byłbym bardzo wdzięczny. Kamera ori, MMI 2G High.

grupa 09 kamera wsteczny.png

Czy ktoś pomoże ?

Opublikowano
W dniu 18.03.2020 o 17:11, kastro napisał:

Ok. Czyli jak zamontuje ori moduł np. z a6c6 mmi 2G ,ori kamerkę to linie będą ruchome?

Sterownik z a6 c6 nie będzie działać w A4 B8, nie będzie z nim nawet komunikacji po podłączeniu.

Opublikowano

No to mnie zasmuciłeś. Tylko czym się różnią te dwa moduły. Numery te same, różnica tylko w jednej literce. Myślałem że mmi2G w a4 i a6 to to samo.

Opublikowano
W dniu 23.03.2020 o 11:14, wrclaguna napisał:

Pod MMI 2G highnic sie nie koduje w 09 BCM1

To jak mam włączyć widok z kamery przy wrzuceniu R? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może ktoś by mógł mi pomóc posiadam Q5(2014r) poliftowy mmi3g+ kupiłem dedykowaną kamerkę cofania z aliexpress  podłączałem zgodnie z modem z podłączeniem do niebieskiej wtyczki pin 5 i 11 i lipa po zaznaczeniu kamery w 5F znika wizualizacja parktronika widać tylko obraz radia i dzwięk czujników zmiana w 09 byte z 24 na 34 nic nie daje samochód nie widzi kamery.

Edytowane przez rein

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Teraz już wiem że nie tylko--https://www.youtube.com/watch?v=Fo75fgxesa8

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 24.04.2018 o 23:31, seboss napisał(a):

MMI 3gp, Miałem czujniki parkowania przód + tył i do tego zainstalowałem oryginalny zestaw kamery cofania. Wszystko pięknie działa tylko mam mały problem w jaki sposób ustawić aby po wrzuceniu wstecznego włączał się automatycznie obraz z kamery ? teraz jak wrzucę wsteczny to pojawią się wizualizacja PDC i jest dostępny przycisk do przełączenia na widok kamery, jak go wcisnę to mam widok kamery i opcje przełączenie na wizualizację PDC ...

Siema kolego możesz podesłać schemat i kodowania do montażu oryginalnej kamery cofania pod MMI 3G+ Pozdrawiam