Senql Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Witam, 2 dni temu pojawił się u mnie dziwny problem tzn. po zjeździe z autostrady zatrzymałem się na światłach po czym zacząłem ruszać dalej i ... wskazówka od obrotomierza zaczęła dziwnie sie zachowywać tj. skakała podczas dodawania gazu a autem szarpało do momentu aż z rury poszła czarna chmura i auto tak jakby sie odblokowało. Dzieje się tak prawie cały czas podczas ruszania. Dodam również ze auto utraciło swoją moc oraz podczas jazdy na niskim biegu i wciśnięciu gazu w celu przyśpieszenia auto zaczyna kopcić. Byłem u znajomego na warsztacie i podłączał auto pod urządzenie diagnostyczne (nie komputer) i nie pokazał ani jednego błędu. Moje pytanie czy ktoś już kiedyś spotkał sie z czymś takim ?? oraz czy z poziomu vcdsa jestem w stanie zlokalizować usterkę ? bowiem dziś od znajomego pożyczę kabel . Chyba że jest ktoś w Krakowie kto by chciał za dobrą flaszkę mi pomóc. Jadąc po autostradzie auto zachowuje sie normalnie .Dodam jeszcze ze mechanik mówi ze może to być MAP sensor.
Senql Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Temat do zamknięcia. Problemem był uszkodzony EGR. Po zaślepieniu jak ręką odjął. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi