Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaką macie temperaturę oleju w silniku w 1.8 T ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do posiadaczy 1.8 T w A4 (B5), jaka macie średnią temperaturę oleju silnikowego podczas jazdy, miasto trasa.

tak sie zastanwiałem wskażnik na desce wyskalowany jest aż do 180 st C, jaka maxymalną temperaturę Wam pokazywalo ?

wiadomo przy butowaniu non stop w miescie, jeszcze w lato jak gorąco można troche zagrzać silniczek

u mnie w jezdzie miejskiej temp. w granicach 95- 97 st. , natomiast w trasie ok. 88 - 90 st. wedlug klimatronika

olej zalany Mobil1 5w-50.

jak wygląda to u Was ?

Opublikowano

U mnie na wskaźniku po rozgrzaniu temperatura oleju trzyma się mniej-więcej stałe 200F - czyli na nasze ok 93 stopnie Celsjusza :).

I raczej jest to dobra wartość. Olej nie lubi być rozgrzewany pow. 110C - prawie każdy po za wyczynowymi robi się wtedy wodnisty ;-)

BTW. na którym kanale w VAG`u można to bezpośrednio odczytać ?

Opublikowano

Moze troche poza tematem ale... moze ktos mial podobny do mojego problem z tym wskaznikiem :( Na moim temperatura jest ponizej polowy skali (jesli dobrze pamietam ponizej 90 stopni) ale raz na jakis czas przy spokojnej jezdzie wskazowka przemieszcza sie skokiem do konca - 180 stopni. Po zatrzymaniu samochodu i ponownym uruchomieniu zaplonu wskaznik jest znowu na dole skali. Jesli ktos juz sie z tym spotkal to prosze o pomoc.

Opublikowano

hmmm ja bym stawial na walniety termostat w najgorszym wypadku... albo wskaznik po prostu bo szwagier w Audi 80 mial walniety i pokazywal mu rozne temp. :lol:

Opublikowano
hmmm ja bym stawial na walniety termostat w najgorszym wypadku... albo wskaznik po prostu bo szwagier w Audi 80 mial walniety i pokazywal mu rozne temp. :lol:

termostat w układzie olejowym :?: :?: :wink:

Opublikowano

ojj :/ :lol: a dowalilem hehe sorry to nie o tym myslalem :wink:

Opublikowano

Wracając do tematu :mrgreen: U mnie temperatura nigdy nie przekroczyła 95C :D

ale niezależnie od trybu jazdy zwykle dochodzi do ok. 90C (nawet w gorące dni) no chyba, że jest zima to trochę ponad 80C :D Poprzedni właściciel zamontował podobno większą chłodniczkę oleju, ale ja niestety nie widziałem seryjnej :oops: