Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prosba o analize logow 2.0 TDI BRD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrób takie logi:

Dynamicznie 003+008+011

Statycznie 004

Statycznie 013+018+023

Opublikowano

Kolego, jest przyzwoicie :) Jedyne co, można by lekko synchronizację przestawić bliżej "0", bo korekty, doładowanie, MAF mają wartości poprawne. 

Te auta mają takie fabryczne leniwe wstawanie turbo niestety :P jeżeli odczuwasz slabie zbieranie. Coś się dzieje, że pytasz o analizę ? 

Opublikowano
  • Autor

https://a4-klub.pl/topic/422808-szarpanie-przy-gazie-w-podłodze/

Tu opisałem o co chodzi... auto śmiga ok jest po wymianie pompowtryskiwaczy - akcja serwisowa i po programie wiec z tym wstawaniem teraz jest bajka tylko ze powyzej 2400 obr przy pelnym bucie szarpie autem jakby paliwa nie dostawał ... w niektorych logach jak sie przyjrzysz widac po obrotach spadki obrotow i od nowa wstaja. W logach kilku grup jest zbyt male probkowanie i nie widac ze obroty spadaja.

Edytowane przez Brdm

Opublikowano

To zrób dynamiczny 013+018+023, może ciśnienie paliwa klęka przy obciążeniu ? Bo doładowanie masz stabilne i raczej to nie jest przyczyną... 

Przy tej wymianie pompek zadbano o dogięcie konektorów we wtyczkach ? Bo to też lubi się objawiać przy obciążeniu właśnie...

Opublikowano
  • Autor

Pompki wymieniane jakieś 1.5 roku temu w ASO, problem pojawił się kilka dni temu. Ok zrobie i wieczorem wrzuce.

Opublikowano
  • Autor

Rzuc okiem na blok 008 i przesledz 1 i 4 kolumne powyzej 2500obrotow. Widac jak w 4 kolumnie jest spadek z 400 na 200 i spojrz na obroty widac ze tez spadaja a jak nie spadaja to praktycznie nie rosna przy tym spadku. 

A tak na marginesie to wlasnie cos nie slysze pompki ... zawsze bylo slychac jak dobija paliwo w umaku sekundy. A teraz cisza.

Opublikowano

Na spokojnie spojrzałem i rzeczywiście w grupie 008 widać, że coś dzieje się z ograniczeniem dymienia... na serii to samo się działo ? To wygląda na coś z softem, bo MAF i MAP pokazują poprawne wartości... 

Z drugiej strony to wszystko wygląda naprawdę dziwnie, aż za wzorowo, MAF zadany idealnie pokrywa się z aktualnym, to samo przy turbo... 

Opublikowano
  • Autor

Nie no soft byl robiony ponad 2 lata temu, swoja droga w RPerformance (osobiscie mam zaufanie do niego zawsze jest bajka po programie) 

Opublikowano

Moje brd tez szarpalo powyzej 2400 jak dawalem mu buta.

Przerywal, szarpal i wykonywal, jakby zabie skoki.

Okazalo sie, ze to turbo przeladowywalo i geometria nie wyrabia. Po wymianie turbo u mnie problem znikl, ale pojawil sie inny... 

Edytowane przez Gremlin0209

Opublikowano

Jakieś tam przykładowe logi z BRD, widać różnice pomiędzy MAF zadany i aktualny, to samo z MAP - one raczej nigdy wzorowo się nie pokrywają jak u Ciebie... 

http://vaglogi.pl/log-003_15aqK.html

http://vaglogi.pl/log-003_15aqK.html

U Ciebie po prostu turbo i maf pokazuje max wartości, nie ma żadnego ogranicznika, zabezpieczenia... stąd może być właśnie problem... zobacz, że masz wartości stałe, wydaje mi się, że maksymalne zakresy. 

A nie możesz po prostu podesłać tunerowi logów co Ci to robił i pokazać, że turbo pompuje na MAX-a a co za tym idzie MAF pokazuje max  ? Może warto zmniejszyć to doładowanie o kilka mbar... 

Może po prostu jest zapieczona geometria...

Opublikowano
  • Autor

No właśnie coś jest nie tak bo nawet dół w 011 jak się rzuci okiem to widać że 2600 ma być a on daje tylko 1600 przy 2000obrotów. W seryjnym BRD widizałem że przy 2000 obrotów jest duzo wyżej niz u mnie ponad 2100 juz dmucha ...

Opublikowano
  • Autor

I okazało się że kierownice stoją

Opublikowano

I stąd też maksymalne wartości doładowania i MAF - ale coś soft zrypany, że nie było straznika ? powinien przejść w awaryjny mimo wszystko... ciekawe na ile guard jest ustawiony...

Opublikowano
  • Autor

ale z tymi wartościami to im więcej myślałem i analizowałem to przypomina mi się że od początku tak miałem po programie, że maxa pokazywało (o ile dobrze pamiętam)  tylko pech taki że nie mam logów z tamtego okresu ... a na stronie już skasowali mi je ...

Opublikowano
  • Autor

a sztangą zainteresowałem się bo wskazówkach od tunera właściwie bo wysłałem do niego logi.