Phooghiex6 Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Witam, Panowie prośba o rozszyfrowanie kodu silnika z mojego auta niestety z naklejki ciężko mi coś wywnioskować. W załączniku wlepa z obudowy rozrządu. Z góry dzięki i Pozdrawiam
narkil Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Kod silnika jest na wlepie w bagażniku, obok koła zapasowego.
GreGoriO Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) MASZ VIN, to wklej go sobie na stronę http://carinfo.kiev.ua/cars/vin/audi będziesz wiedział wszystko o aucie, jak wyjechało z fabryki. Edytowane 12 Maja 2018 przez GreGoriO
Phooghiex6 Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Witam, tak jak wyjechało z fabryki wiem (CDNB) bo mam na wlepię, książce itp. Jak wiadomo TFSI miały wadę w postaci pobierania oleju według wpisów z ASO silnik został wymieniony w Niemczech na nowy miałem fakturę i tam było napisane co i jak ale nie mogę jej odszukać. Teraz pytanie jaki silnik tam siedzi widać po dacie na naklejce że jest z nowszego wypustu tylko czy jego oznaczenia się zmieniły, dodam że nie pobiera grama oleju od wymiany do wymiany wiec raczej albo jest z innym oznaczeniem albo coś zmieniło się w konstrukcji jednostki. A może kod jest gdzieś wybity na silniku tylko gdzie ???
Hugo Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Skontaktuj się z ASO to Ci powiedzą bo na pewno taka informacja jest w dokumentacji.
Rekomendowane odpowiedzi