1.9 TDI AJM - Czujnik G62
1 1

    11 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam serdecznie. Mam pytanko czy można podmienić czarny czujnik na zielony? Pozdrawiam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    1 godzinę temu, magnum2271 napisał:

    Witam serdecznie. Mam pytanko czy można podmienić czarny czujnik na zielony? Pozdrawiam

    najlepiej to kup oryginalny z aso ponieważ z zmienikami rożnie bywa i często źle działają od razu po założeniu

    Kolor nie będzie miał większego znaczenia zwróć uwagę na kształt wtyczki bo były półokrągłe i kwadratowe  

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    NIEEEE nie można. Bedzie ci zanizał

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)
    5 godzin temu, karaluch8 napisał:

    NIEEEE nie można. Bedzie ci zanizał

    Nigdzie nie mogę znaleźć oryginalnego czarnego. Poratuje ktoś numerem?

     

    Edit. Zielony czujnik który wcześniej kupiłem ma taką samą kostkę co stary, faktycznie zielony będzie przekłamywał?

    Edytowane przez magnum2271

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Podłącz ten zielony bez montowania w układzie chłodzenia i zostaw go na noc. Rano vagiem posprawdzaj temperatury w grupie 007  i porównaj ze sobą , nie powinny się różnić więcej niż o kilka stopni. 

    Później niech Ci go ktoś powoli podgrzeje suszarką na włączonej stacyjce, do 80 stopni wskaźnik na blacie i vag powinny się pokrywać  (

    oczywiście  w zakresie który wskaźnik na blacie obsługuje ).

    Powyżej 80 stopni wskaźnik na desce powinien zacząć szybko wskazywać 90 st. C i taka sytuacja powinna trwać pi razy oko do 100 st. C 🙂

    P.S.

    Jak to jest B5 to prawdopodobnie nie będzie nawet vag potrzebny by dokonać takiego sparawdzenia , potrzebne parametry można pewnie podejrzeć na klimatroniku za pomocą kodów klimatronika 😎

     

    Edytowane przez piotrsob1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    @piotrsob1 podłączyłem nowy zielony i po około 5km miałem 90 stopni na szafie.  Mogę zrobić identycznie tylko że w silniku zostawie zielony a podłącze ten co wymontowałem? 😜

    Edytowane przez magnum2271

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A na starym co mialeś. Zaniżał?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zasadniczo to na silnik dawał dobrą temperaturę bo miałem vaga podłączonego i było elegancko jak nie wiem co ale za to wariowała szafa😝 Pokazywało 90 stopni potem spadało na 60 a czasami w ogóle się nie podnosiło z 60 nawet po dużym dystansie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)
    40 minut temu, magnum2271 napisał:

    Zasadniczo to na silnik dawał dobrą temperaturę bo miałem vaga podłączonego i było elegancko jak nie wiem co ale za to wariowała szafa😝 Pokazywało 90 stopni potem spadało na 60 a czasami w ogóle się nie podnosiło z 60 nawet po dużym dystansie.

    Typowe uszkodzenie czujnika ...

    Jak teraz jest OK to w sumie już po temacie 🙂

    Edytowane przez piotrsob1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Godzinę temu, piotrsob1 napisał:

    Typowe uszkodzenie czujnika ...

     Jak teraz jest OK to w sumie już po temacie 🙂

    Wydaje mi się że jest ok. Narazie błędów żadnych nie wypluwa więc jestem zadowolony😎 Jedyna rzecz która mnie zastanawia to fakt gwizdania turbiny po czyszczeniu egr😝

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wiec ktos musial zalozyc czarny, gdzie powinien byc zielony.

    Mialem tak w b6 1.9 avf. Był czarny, na silnik szło git 90 a na liczniku 70 pokazywał i c**j. Został wymieniony na taki sam czarny, i d*pa dalej, miał momenty ze pokazał 90. Po wymianie na zielony, po problemie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    1 1

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy