Pils Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Audi A4 Avant (2001r, silnik AHH). Auto sprowadziłem z Belgii i w związku z tym mam problem z przetłumaczeniem książki serwisowej, chodzi mi głównie o te strony na których zawarte są informacje dotyczące terminów przeglądów i wymiany poszczególnych części (rozrząd itd.) Gdyby ktoś mógł mi pomóc będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Michas Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 ale na co Ci tłumaczenie tej książki serwisowej ?? chcesz być dalej szczęśliwym posiadaczem sprawnego samochodu?? moja rada, powymieniaj wszystko po kolei i ciesz się potem długo bezawaryjną jazdą wiedząc czym jeździsz ... takie wpisy często można o d... rozbić i niewiele są warte... jedź do sprawdzonego mechanika, niech Ci auto porządnie sprawdzi i powymieniaj najważniejsze rzeczy i te które mechanik wskaże
valdi80 Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 Popieram kolegę powyżej. Powymieniaj dla siebie i będziesz miał spokój. Ja pomimo zapisu w książce że do wymiany rozrządu mam jeszcze 25 tyś. km, wymieniłem go od razu po kupnie. Podobnie jak wszystkie filtry, olej i części, które uległy zużyciu a mechanik stwierdził, że jak zrobić to od razu a nie wstawiać na warsztat kilka razy. Także posłuchaj kolegi, on Ci dobrze radzi
fantastic Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 jeśli ja kolege dobrze rozumiem to chce skan po to żeby w przyszłości wiedział przy jakim przebiegu przeglądy robić i jakie podzespoły sprawdzić, niem takiej książki więc nie pomogę - chciałem naprowadzić tylko na właściwy temat ? mam rację czy nie ?
Pils Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Opublikowano 13 Lutego 2009 Dokładnie o to mi kolego chodziło. Jestem świeżo po wymianie rozrządu i oleju, ale chciałbym wiedzieć co i jak w przyszłości...
kamilo Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 Kiedyś też szukałem takich informacji i znalazłem to gdzieś tutaj na forum: Co 10 tys.: Olej - 10W/40;Filtr oleju; Filtr przeciwpyłkowy, Filtr Powietrza Co 50 tys.: Filtr paliwa Co 90 tys: Rozrząd, płyn w chłodnicy co 2 lata filtr-osuszacz płyn hamulcowy płyn chłodzący co rok lub 15 000 km filtr kabinowy
Pils Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Opublikowano 13 Lutego 2009 Dzięki wielkie, o to mi chodziło Pozdrawiam
grabson765 Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 Filtr przeciwpyłkowy filtr-osuszacz filtr kabinowy to chyba chodzi o 1 filtr tylko pod 3 nazwami i wymienia sie go 2-3 razy w roku jesli sie myle to mnie poprawcie
Rekomendowane odpowiedzi