Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Auto czasmi dostaje muła czuć jakby dławienie po dodaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przepływka  w 1.8t jakie powinna wskazywać wartości na wolnych  obrotach ? Mi pokazało  1.60g/s to nie za mało ? Czyściłem ale auto ma tendencje tak jakby wypadał zapłon takiego muła czasami dostaje. Mam lpg ale dzieje sie to na benz jak i lpg bez różnicy żadnych błędów komp nie pokazuje

Opublikowano

od 2-4 powinno pokazywać. Zrób log dynamiczny na pb 2+33

Opublikowano
30 minut temu, przem8 napisał:

od 2-4 powinno pokazywać. Zrób log dynamiczny na pb 2+33

Mówisz że od 2 czyli duże prawdopodobieństwo że przepływka uwalona ?  Z Lpg nie ma to nic wspólnego linia mapy gazu pokrywa sie  idealnie nie ma spadków ciśnień itp.

Opublikowano

Wrzuć logi statyczne i dynamiczne na pb 2+33. Jak odłączysz przepływkę to jest jakaś poprawa? Przepływomierz jeszcze ori siedzi?

Opublikowano

Przepływka jak fabryka dała czyśćiłem ją zmywaczem ale miała taki  jakby zielony nalot. Jak wypiąłem to pokazywało wartość 0 nie jeździłem bez. Spróbuje na podmiankę i wtedy te logi pokaże mam chyba kogoś na miejscu to mogę tak zrobić :) ALe pewnie ją trafiło

Opublikowano (edytowane)

A więc tak dławienie było spowodowane którąś cewką zmieniłem dwie bo dwie stare zostały Logi zrobiłem odnośnie przepływki. Logi były na wyłączonej klimie nawet na postoju spada do 1.4g/s

s

Audi-B6-1.8T.txt

Edytowane przez fenri95
Opublikowano

Koledzy zerknie ktoś w logi ? sorka że dopiero teraz ale nie miałem kabla.

Opublikowano

Auto masz po programie? Przepływ za wysoki jak na serię avj. Poza tym wykonanie logów tragedia. Postaraj się to zrobić normalnie od 1,5tys do odcinki bez reszty trasy przejazdu ? Dodaj jeszcze 115+118 i 3+20.

Opublikowano (edytowane)

auto jest po programie na 190km a z tych obecnych co mozna wywnioskować dziura w dolocie  czy przepłuwka ? Przepływka na wolnych pokazuje 1.4 to jest za mało była czyszczona i dalej tak samo. Nie mam u siebie kabla musze w koncu go kupić..

Edytowane przez fenri95
Opublikowano

Temat rozwiązany dziurawy był mały wężyk w kolektorze