shogu Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Witam koledzy, Mam pewien problem od przekładki z fwd na Q po pewnym czasie coś zaczęło stukać w tylnim zawieszeniu. Po dprawdzeniu tego na kanale znalazłem winowajce - drążek stabilizatora. A więć drążek jest na tyle blisko wahaczy że podczas jazdy stuka. Po przeglądnięciu etki znalazłem 3 rodzaję drążków 16mm,18mm,20mm oraz 22mm eibach. Obecnie u mnie siedzi amor 1BA + eibah -30mm i drążek 18mm. Pytanie do Was, aby pozbyć się tego uciążliwego hałasu, powininem poszukać drążka 16mm, czy to co zmieni jeżeli kształty są takie same?
misiek95 Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Wszystkie mają taki sam kształt. Musiałeś odwrotnie go założyć, ja innej opcji nie widze
shogu Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Opublikowano 28 Maja 2018 Tak to wygląda, sprawdzaliśmy u mechanika - mówił że tak ma być....
misiek95 Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 troche niefortunne zdjęcia, ale jak dla mnie obrócony stabilizator. Wahaczy górnych chyba źle załozyć nie można... ale pewien nie jestem
greg2505 Opublikowano 30 Maja 2018 Opublikowano 30 Maja 2018 (edytowane) odwrotnie jest założony , tam jest ok 1-1.5cm luzu, na środku auta drążek powinien być wygięty do dołu , a u Ciebie jest pewnie do góry , a im grubszy tym sztywniejszy kształtem się nie różni Edytowane 30 Maja 2018 przez greg2505
Rekomendowane odpowiedzi