kkriss_24 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Witam sprawdzalem vcds-em i w kodowaniu silnika jak i w kierownicy tempomat jest aktywowany na liczniku pojawia sie predkosc odnosnie tempomatu ktora mozna zwiekszac lub zmniejszac lecz tempomat nie chce sie zalaczyc moze ktos mial juz taki przypadek
hgrzegorz Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 w b7 miałem uszkodzony czujnik położenia sprzęgła, ale wtedy tez przy zmianie biegów powoli obroty spadały 1
kkriss_24 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2018 czujnik sprzegła działa poniewaz odpalanie auta idzie przez srzegło jak i zwalnianie hamulca recznego, dziwna sprawa ale udało mi sie zalaczyc tempomat lecz cos jest nie tak z sygnalizacja biegow na liczniku gdy jade na 1 biegu nie ma nic na 2 biegu pojawia sie 2 dziala tempomat na 3 biegu dalej jest 2- 3 dziala tempomat na 4 biegu pojawia sie 3- 4 dziala tempomat na 5 biegu pojawia sie 4-5 lub 4-6 dziala tempomat na 6 biegu nie ma nic i tu tempomat jest automatycznie rozlanczany sprawdzilem takze czujnik wstecznego zamieniajac przewody na czujniku wstecznego pin 1 z pinem 3 i po zamianie gdy wlanczam wsteczny wlacza sie parktronic i swiatlo wstecznego gdy wlaczam 1 i 2 bieg rowniez wlancza sie parktronic i swiatlo wstecznego sygnalizacja biegow na liczniku jest taka sam jak przed zamiana przewodow na czujniku wstecznego
MarcinOslo Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Sterownik silnika rozlacza tempomat ,bo nie wie na jakim biegu jedzie auto - w tym momencie znika informacja z FISa. Pytanie czy cos bylo kombinowane z ECU ?
kkriss_24 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2018 Jest wgrany chip a przed wgraniem chipa byla robiona aktualizacja ECU, z FWD swap na quattro pompa abs zalozona jest od quattro w ecu silnika jak pompie abs i liczniku nie ma bledow kola sa 19/35/235
MarcinOslo Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 A w ECU zakodowane jest quattro ? Wyglada na to ze nie. Skrzynia od quattro ma inne przelozenia ,nie pokrywa sie mapa przelozen ,stad ECU pokazuje blednie ,badz wogole nie pokazuje biegow na FISie ,w tym momencie przestaje dzialac rowniez tempomat.
peter22 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Miałem takie coś jak dokładałem quattro do swojej a6 c6 u mnie okazało się ze dyfer ma inne przełożenia niż torsem w skrzyni . Następstwem tego było zmielenie torsenu powód tylne koła kręciły się szybciej niż przednie . Wtedy u mnie tempomat również nie działał po zmianie dyfra na odpowiedni i wymianie skrzyni wszystko zadziałało
Borzos Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Witam. Ja ostatnio robiłem remap silnika i od tego czasu tempomat nie dziala i Vcds wyswietla blad 4482 w sekcji silnik. Jakieś pomysły koledzy?
Emines Opublikowano 7 Grudnia 2019 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Witam, podłącze się, u mnie też nie działa. Przyciągam dźwignie do siebie, naciskam set, próbowałem w różnych konfiguracjach i nic się nie dzieje. Od czego zacząć?
dennis_ilawa Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Sprawdzenia błędów vcds i czujnika położenia sprzęgła
Rekomendowane odpowiedzi