przemo219 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Mam problem z podnoszeniem się prawej szyby w mojej b6. Posiadam wersję z przednimi szybami elektrycznymi. Opuszczanie obu szyb działa prawidłowo, natomiast szyba po prawej stronie nie chce się podnosić. Mogę ją tylko podnieść tylko z panelu w drzwiach kierowcy. Co może być tego przyczyną?
luki19862121 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 16 minut temu, przemo219 napisał: Mam problem z podnoszeniem się prawej szyby w mojej b6. Posiadam wersję z przednimi szybami elektrycznymi. Opuszczanie obu szyb działa prawidłowo, natomiast szyba po prawej stronie nie chce się podnosić. Mogę ją tylko podnieść tylko z panelu w drzwiach kierowcy. Co może być tego przyczyną? Szyba ich oświetlenie z kolejnego wątku przelotki w drzwiach sprawdź może instalacja polamana.
piti82 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Skoro podnosi szybę z panelu kierowcy to obstawiam przycisk szyby w drzwiach.
przemo219 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2018 W instalacji od strony drzwi kierowcy lutowane były kable, być może, któreś się przerwały, chyba kupić już lepiej nową wiązke
piti82 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 5 minut temu, przemo219 napisał: W instalacji od strony drzwi kierowcy lutowane były kable, być może, któreś się przerwały, chyba kupić już lepiej nową wiązke Skoro od strony kierowcy wszystko działa to wiązka jest raczej ok. Też mam łataną wiązkę i śmiga. Jeśli masz domykanie szyb z pilota to sprawdź czy działa, jeśli tak to wina będzie w przycisku drzwi pasażera lub przewodach które do niego idą...
przemo219 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 Domykanie z kluczyka działa prawidłowo, chyba rozbiorę boczek i zobacze jak to wygląda
piti82 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 nic innego Ci nie pozostaje. 2 minuty roboty i boczek masz ściągnięty. Najlepiej zaopatrzyć się od razu w nowe kolki
A4KOJOT Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 mam to samo nowy przycisk nie rozwiazał problemu pomocy!!!!!!!!!!!!!!!
black4 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Witajcie, A może podnośnik szyby po prostu padł? Przypadłość B6 B7... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi