Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Chromowane listwy boczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad zakupem chromowanych listw bocznych do mojego Avanta i związku z tym miałbym kilka pytań.

Przedewszystkim czy da się coś takiego zrobić i czy ktoś już to robił?

Czy takowe listwy z B6 pasują do B7?

Jak one są zamontowane? Na kleju czy na nitach?

I jakie ewentualnie problemy mogę napotkać?

Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego co się orientowałem:

listwy czarne są w tej samej cenie co listwy chromowane, a cena chromów w ASO wygląda następująco:

- listwa dachowa - 172 PLN

- drzwi przód - 137 PLN

- drzwi tył - 123 PLN

- i tutaj się chyba pracownikowi ASO coś pomyliło bo z tego co widziałem w avancie B7 nie ma listwy z tyłu pod szybą, ale cenę podał - 150 PLN

- montaż w ASO około 300 PLN

Czyli koszt listew x2 + robocizna = cena razem

Montowane są na jakiś spinkach, koszt tego podobno mały i mieści się w robociźnie. Decydując się na wymianę trzeba przemysleć sprawę czy nie będzie później coś skrzypieć czy dawać dziwnych gwizdów od wiatru w czasie jazdy.

Życzę powodzenia przy rezaniu ![br]Dopisany: 14 Luty 2009, 14:38_________________________________________________aaa, no i od B6 chyba nie pasują - tak się dowiedziałem od człowieka sprzedającego tego typu części do samochodów, więc raczej mało wiarygodna :) trzeba by skonfrontować z kimś obeznanym w temacie:)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki tk za info ;)

Co do tej tylnej listwy pod szybą to chyba w B6 jest oddzielnie a w B7 w całości. Tak mi się bynajmniej wydaje z tego co widziałem pewien czas temu na Allegro. Trzeba będzie kogoś zapytać co ma takie listwy czy to w całości jest :>

Jeśli to jest na spinkach to będzie trochę rezania :naughty: bo gdzieś, ktoś pisał że niby to na kleju jest...

To teraz pytanie czy samemu rezać czy oddać autko do ASO :mysli:

Opublikowano

ja osobiście jak się nad tym zastanawiałem i chciałem rezać to miałem oddać do ASO, ok. 300 zł nie jest dużo, a może i gwarancję dadzą na usługę.....

gość w ASO powiedział, że na spinkach, chyba w straszych wersjach były klejone

a teraz poprosimy mających listwy chrom w wersji avant o rozwikłanie problemu...jak to jest z listwą chrom z tyłu????

Opublikowano

Nie wiem czy mam dobre info. Problem z tylna szybą polega na tym, że ta listwa (tylko dolna część) jest na stałe połączona z szybą i trzeba ją wymienić. Jak się temu przyglądałem to chyba tak właśnie jest.

Pozdrawiam

Opublikowano

no to jak oni z ASO chcieli mi to wymienić??????

Opublikowano

wymienić szybę :) i cena 150 by się zgadzała

Tak jak mówiłem 100 % pewności nie mam.

Opublikowano
  • Autor

całą szybę trzeba wymieniać... :blink: wiem że raz widziałem na allegro listwę dachową co w całości podchodziła pod tylną szybę w avancie.

Opublikowano

Tez słyszałem od gosci z ASO jak chcialem w B6 robic chromy ze dolna listwa w tylniej bocznej szybie występuje razem i trzeba wklejac nową szybę :gwizdanie:

Jest podobny temat tutaj , wystarczy poczytac :decayed:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_chromowane_obramowki_okien-t73.0.html;

Opublikowano

dokładnie w B7 jest tak jak w B6

Opublikowano

no to ja np. bym nie zakładał tej tylnej listwy i już...

przytoczony powyżej post czytałem, ale mało tam konkretów, powiem tak: jakieś przylepiany listwy mnie nie interesują, w miejscach łączenia np. dolnej z tą która schodzi z góry zalatuje siarą, blakną po pewnym czasie (czas zależny od producenta) itd....ale to tylko moja prywatna opinia :cool1:

Opublikowano
  • Autor

http://www.allegro.pl/item554028180_audi_a4_avant_kombi_2004r_listwy_chrom_na_dach.html

O to mi właśnie chodziło Panowie że listwa jest cała i nie trzeba tylnej bocznej szyby wymieniać.

Dzięki Cuber za linka ale przylepiane listwy z marketu odpadają ja jestem perfekcjonistom i preferuje ori :decayed:

A tu mamy z Avanta z 2001 ale to chyba jest z B5...

http://www.allegro.pl/item536514083_listwy_dachowe_chrom_audi_a4_od_2001_orginalne.html

Cuber bądź tak dobry i zobacz u siebie czy to jest w całości czy oddzielnie :naughty::thankyou2:

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item554028180_audi_a4_avant_kombi_2004r_listwy_chrom_na_dach.html

O to mi właśnie chodziło Panowie że listwa jest cała i nie trzeba tylnej bocznej szyby wymieniać.

nie jest cała,ta pod tylną szybę jest połączona z resztą mała opaską.

co do tej aukcji,na dwie strony zapłaciłbyś 400zł (gdyby gość miał na obydwie strony,wołałby pewnie z 500zł),a w ASO 644zł,

a jak byś dobrze pogadał z odpowiednimi ludźmi na forum,to i jakąś zniżkę by załatwili,więc kupowanie z allegro jest bezsensu :cool1:

Opublikowano
  • Autor

no może i nie jest w całości z dachową ale też nie jest w całości z szybą. Bo gościu co to sprzedaje jakoś musiał ją wymontować.... :mysli:

Opublikowano

też bardzo chętnie założył bym te chromy,ale największy problem jest z dostaniem tych listw drzwiowych,a cena w ASO jest kosmiczna,porównując do ceny listwy dachowej :confused4: [br]Dopisany: 14 Luty 2009, 20:23_________________________________________________http://www.allegro.pl/item536514083_listwy_dachowe_chrom_audi_a4_od_2001_orginalne.html

tu masz same listwy dachowe,więc te pod tylne szyby są 100% osobno.

Opublikowano
  • Autor

co do tej aukcji,na dwie strony zapłaciłbyś 400zł (gdyby gość miał na obydwie strony,wołałby pewnie z 500zł),a w ASO 644zł,

a jak byś dobrze pogadał z odpowiednimi ludźmi na forum,to i jakąś zniżkę by załatwili,więc kupowanie z allegro jest bezsensu :cool1:

W sumie tak ale zawsze można te na drzwi taniej dostać nawet o 50% taniej. Później jeszcze kwestia montażu... Ja się nad tym mocno zastanawiam i może sobie takie coś na Wielkanoc sprezentuje :naughty:

Opublikowano

ale zawsze można te na drzwi taniej dostać nawet o 50% taniej

jeszcze się z nimi nie spotkałem na allegro.

Opublikowano
  • Autor

http://www.allegro.pl/item536514083_listwy_dachowe_chrom_audi_a4_od_2001_orginalne.html

tu masz same listwy dachowe,więc te pod tylne szyby są 100% osobno.

Podawałem już tego linka ale to mogą być z B5[br]Dopisany: 14 Luty 2009, 20:38_________________________________________________

ale zawsze można te na drzwi taniej dostać nawet o 50% taniej

jeszcze się z nimi nie spotkałem na allegro.

http://www.allegro.pl/item556685976_audi_sline_drzwi_ramka_listwa_chrom_chromowana.html

Opublikowano

w tym pierwszym linku,to są od B6

ten drugi link dotyczy A6,a jeśli nawet były by do A4,to cena 100zł za szt. :cool1:,w ASO prawie tyle samo :gwizdanie: