WrOcŁAWiAK ;) Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam koledzy . Od dwóch tygodni w moja audi odstawia numery jak baba. Przy ruszaniu z jedynki strasznie szarpie silnikiem . Muszę ruszac delikatnie lub dac troche wiecej gazu zeby ruszyc ''gładko'' . Dwumasa jest sprawna . Poduszki silnika , skrzyni , tuleje sanek - wszystko NOWE . Gdzies kiedys czytałem , że może to bys wina jakiegoś czujnika....czy ktoś coś ?
Gigs Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 A EGR jak wygląda ? Zdarzają się przypadki, że to on tak robi...
kufel26 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 A wysprzęglik robiłeś? Ja miałem taki objaw na rozwalonym wysprzęgliku plus dodatkowo wałek sprzęgłowy u mnie w skrzyni miał spory luz. Wrzuciłem skrzynie z b7, nowe łożysko oporowe, nowy wysprzęglik i dosłownie nie to auto
misiek95 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 W dniu 7.06.2018 o 18:52, WrOcŁAWiAK napisał: Witam koledzy . Od dwóch tygodni w moja audi odstawia numery jak baba. Przy ruszaniu z jedynki strasznie szarpie silnikiem . Muszę ruszac delikatnie lub dac troche wiecej gazu zeby ruszyc ''gładko'' . Dwumasa jest sprawna . Poduszki silnika , skrzyni , tuleje sanek - wszystko NOWE . Gdzies kiedys czytałem , że może to bys wina jakiegoś czujnika....czy ktoś coś ? Masz kolego zasyfioną olejem tarcze sprzegłową. Najprostszy sposób na naprawe to poprostu solidne przypalenie sprzęgła. Dajesz 4 bieg i jedziesz chwile na półsprzęgle. Jak zacznie śmierdzieć, znaczy że działa ? Daj znać czy pomogło
Rekomendowane odpowiedzi