a4avant Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 WItam, Chcialem sie dowiedziec czy jest mozliwosc zebym w swojej A4-ce z 2003r. na mono xenonie mial zarnik D2S a nie D1S??? Koles na allegro ostatnio sie uparl i mowi ze D1S sa w samochodach od 2005 roku dopiero.Mozna to jakos sprawdzic?
szogun0 Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Te palniki różnią się tym, że inne są przetwornice dla nich. D2S ma starter razem z przetwornicą. W D1S starter jest zintegrowany z żarówką. Cokoły i wymiary a także punkt skupienia w tych żarówkach są identyczne. Jak zmienisz przetwornice na inne to możesz zakładać palniki D2S, jeszcze tylko trzeba będzie podgiąć drucik przytrzymujący żarówkę.
a4avant Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Opublikowano 12 Marca 2007 OK>Ale ja chcialem sie dowiedziec jakie mam a nie czy moge zamontowac inne.
szogun0 Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 OK>Ale ja chcialem sie dowiedziec jakie mam a nie czy moge zamontowac inne. To pstryknij fotkę i wstaw na forum. Albo przypatrz się dokładnie żarówce i zobacz jak jest kabel odpinany. Cała kostka z takim sześcianikiem (D2S) czy tylko mała kosteczka się odpina od tego szescianika (D1S). Ale sądze, że masz D2S
a4avant Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Opublikowano 13 Marca 2007 To w 2003 roku montowali D2S?Myslalem ze wszystkie B6-ki mialy D1S???!!!
Rekomendowane odpowiedzi