Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaciski 6 tłokowe przód , 4 tłokowe tył jak to ugryźć Porshe Cayenne ZR18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosiak ma z tyłu tarczo-bęben 

Opublikowano

Tak jak Ci pisałem, musisz mieć dwa zaciski z tyłu. Radek tak zrobił. Jest jeszcze jedna opcja, szukać zacisku z Gallardo ale ciężko będzie Ci znaleźć taki komplet.

Gallardo_6.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, corradoowner napisał:

Tak jak Ci pisałem, musisz mieć dwa zaciski z tyłu. Radek tak zrobił. Jest jeszcze jedna opcja, szukać zacisku z Gallardo ale ciężko będzie Ci znaleźć taki komplet.

Gallardo_6.jpg

dajesz zwykły Alu zacisk do ręcznego w standardowe miejsce

do tego adapter dla właściwego zacisku

ogólnie gra nie warta świeczki 

Opublikowano

Bo?

Opublikowano

do tego potrzeba odpowiedniej wiedzy, narzędzi, urzadzen i umiejętności. byle kto tego nie zrobi aby było to mocne i trwałe

Opublikowano

Ale napisał wyżej, że ma kogoś kto mu to ogarnie, poza tym zna właściciela audi ze zdjęcia wyżej, który też mu w tym pomoże. Sam jestem w stanie zrobić mu taki adapter jeżeli wyśle mi zacisk na przymiarki. Myślę, że gdyby sam sobie to ogarnął to nie pytał by tu na forum

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, Dev napisał:

do tego potrzeba odpowiedniej wiedzy, narzędzi, urzadzen i umiejętności. byle kto tego nie zrobi aby było to mocne i trwałe

Mam takiego znajomego, który by mi to wszystko zrobił bo zajmuje się tym

35784748_1446785018801291_76412401481175

Jednak wolałem się upewnić czy jest coś takiego w ogóle wykonalne bo ja się na tym nie znam tak dokładnie wiem ile wiem :) a mi głównie zależy na wyglądzie hamować napewno nie będzie hamować słabiej niż seria a serie mam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Co do tematu zestaw najwyżej zaaktualizauje :)

kupiłem 1 zestaw kompletu 6 i 4 tłok aktualnie będą w regeneracji i prawdopodobnie kolor czerwony

36869713_2477936552223887_38430842863201

temat obgadamy ze znajomym który to przerabia także będę miał przód tak jak ma być oraz tył z adapterem na ręczny elektryczny i wszystko będzie hulało :)

Edytowane przez Treys

Opublikowano

wrzucaj foty z postępu prac :)

Opublikowano
  • Autor

Chętnie będę aktualizować z tym że termin dopiero na przymiarki i robote mam na wrzesień jakoś :D wtedy będą dorabiane adaptery żeby wszystko śmigało tak jak należy

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 10.07.2018 o 19:46, Treys napisał:

Chętnie będę aktualizować z tym że termin dopiero na przymiarki i robote mam na wrzesień jakoś :D wtedy będą dorabiane adaptery żeby wszystko śmigało tak jak należy

jest postep ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.02.2019 o 00:19, Gibons napisał:

jest postep ?

Zaciski poszły już do malowania po nocach przymiarek , przeklinaniu obróbki :) itp nie aktualizowałem tematu bo nie chciałem wrzucać postępu z prac jak wszystko będzie ok to wrzucę ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej

mały update będzie :) jako że znajomy, który mi robi zaciski pracuje na 2 etaty w okresie zimowym , stwierdziliśmy że będzie to robił w wolnym czasie i rozłożona praca została na kilka miesięcy dla mnie też na rękę bo samochód nie jeździ w zimie :)

tak wygląda przód

52658353_387940078657110_331225292297207

Pomału zostaje składane wszystko, dużo przymiarek cięcia , spawania , wycinania robienia adapterów ale udało się :) 

Opublikowano
  • Autor

No więc hamulce skończone :) całość działa tak jak ma działać

53179301_563028140843143_603013453885053

53441982_356777734913700_741588210599487

Pięknie samochód wygląda oraz hamuje :) teraz robimy tylko lepsze spasy do lepszego fitmentu ;) opłacało się czekać

Opublikowano

Klawo się to prezentuje.?

Po huk jest ten mały zacisk z tyłu jest ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 4.03.2019 o 22:06, dekiel 13 napisał:

Klawo się to prezentuje.?

Po huk jest ten mały zacisk z tyłu jest ?

Dzięki :) ale robota z tym co nie miara było, teraz jeszcze spasy odpowiednie zrobić aby samochód ładnie leżał na ziemi ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Treys napisał:

Dzięki :) ale robota z tym co nie miara było, teraz jeszcze spasy odpowiednie zrobić aby samochód ładnie leżał na ziemi ;)

Zapodaj foty po spasach kół. Po takim podejściu do tematu hamulców reszta bedzie zapewne na równie wysokim poziomie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

.

Edytowane przez Treys
kasowanie zdjęć

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Mały update :) hamulce działają tak jak powinny i jest o niebo lepiej niż na serii. Tym co mówili, że nie warto się pchać w hamulce z Porshe nie mieli racji ;)