Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] Zmiana licznika z MONO na KOLOR - immo problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Zachciało mi się zmienić mój czerwony licznik który przy temperaturach letnich już ledwo co pokazywał, na fajny kolorowy. Posiadając licznik o nr 8E0 920 900 K zgodnie z wszech obecną tabelką kupiłem licznik o nr 8E0 920 930 T. Wyciągnąłem piny z obu liczników - przetestowane logowanie (Silnik/Licznik) - wszystko ok. Rozpocząłem procedurę adaptacji licznika nowego, czyli zalogowałem się pinem z nowego licznika, następnie adaptacja, kanał 00 test ( czyszczenie licznika ), save no i wchodząc do kanału 50 podając pin starego licznika ( wyciągnięty też z ECU ) wyskakuje :
2n54py.png

Co bym nie robił nie mogę przejść żeby licznik zaczytał ustawienia immo. Po prostu pokazuje jak by PIN był zły, a jestem pewien że tak nie jest. W tym celu wziąłem dla testu swój aktualny licznik i po podaniu pinu w kanale 50 dostaje:

s10mc8.png

Tak że nie wiem co może być tego powodem, że nowy licznik nie chce załapać ustawień immo.

Dla pewności wrzucam jeszcze info z vag eepromera:

2enqniq.png

Ktoś ma jakieś pomysły ?

Opublikowano

Zdarza się i tak i szczerze nie interesuje się tym dlaczego tak jest bo nie mam na to czasu.
Ja zazwyczaj używam trochę droższego sprzętu niż VAG eep..., a jak jest potrzeba to się na piechotę czasami bit po bicie przepisuje wszelakie potrzebne dane w eeprom, jak licznik trafi się uparty jak ten.  To jest tylko elektronika, która potrafi być nieprzewidywalna i jak chce się nią zajmować to trzeba mieć w zanadrzu różne rozwiązania i różnoraki sprzęt.
Jak się koledze nie uda to zawsze może podesłać mi liczniki i się ogarnie.