Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b7 1.8t bfb turbo późno wstaje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem w mojej audi z turbo. 

Po pierwsze późno wstaje i nie pompuje tak jak powinno. 

Czy to świadczy że to jej koniec ? 

Od czego zacząć ? Co sprawdzić ? 

Opublikowano

logi

Opublikowano

Zrob logi dynamiczne, bo przyczyn moze byc conajmniej kilka ;) 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, elmo814 napisał:

logi

http://vaglogi.pl/log-115_118_d53li0.html zrobione :)

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, DivaynEays napisał:

Zrob logi dynamiczne, bo przyczyn moze byc conajmniej kilka ;) 

http://vaglogi.pl/log-115_118_d53li0.html zrobione :)

Opublikowano

Po tym widac ze turbo niedoladowuje  prakrtycznie w calym zakresie obrotow. Moze to byc spowodowane peknieciami albo np wg.

Zrob jeszcze logi 2+33 oraz 3+20 to bedzie lepszy obraz.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, bartez90 napisał:

Po tym widac ze turbo niedoladowuje  prakrtycznie w calym zakresie obrotow. Moze to byc spowodowane peknieciami albo np wg.

Zrob jeszcze logi 2+33 oraz 3+20 to bedzie lepszy obraz.

http://vaglogi.pl/log-003_020_rlk7K.html

http://vaglogi.pl/log-002_033_K841mfL.html

Opublikowano

Najpierw sprawdz szczelnosc dolotu, potem zerknij na n75 i wezyki, a potem niestety turbo do wgladu - pekniecia, grucha i WG. Przeplyw tez masz niski, takze slaba seria jest =/ 

Opublikowano

Dokladnie, moze byc kilka problemow na raz u Ciebie.

Zacznij sprawdzanie od dolotu bo moze byc nieszczelnosc. A potem zobaczymy.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, DivaynEays napisał:

Najpierw sprawdz szczelnosc dolotu, potem zerknij na n75 i wezyki, a potem niestety turbo do wgladu - pekniecia, grucha i WG. Przeplyw tez masz niski, takze slaba seria jest =/ 

Szczelność sprawdzana kompresorem i było ok. Nie słychać żadnych nieszczelności. Zerknąć na n75 tzn jak go sprawdzić ? Wężyki które dokaldnie ? Przepraszam za tak proste dla was pytania ale dopiero uczę się cokolwiek :P

przepływ niski ? Nowy filtr powietrza założony i nowa przepływka z bosch ? co zrobić by polepszyć przepływ ? 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, bartez90 napisał:

Dokladnie, moze byc kilka problemow na raz u Ciebie.

Zacznij sprawdzanie od dolotu bo moze byc nieszczelnosc. A potem zobaczymy.

Dolot sprawdzany kompresorem i nic nie było słychać prócz bulgotania oleju czyli ok.

Opublikowano
  • Autor

Szczelność sprawdzana ale mogę dla pewności jeszcze raz sam to sprawdzić. 

Możecie mi napisać co potrzebuje dokładnie ? 

Tzn jakie wymiary kolanka, jaki dekielek żeby to zamknąć ? 

I robimy to tak: odkrecam wąż od przepływki i tam wkładam to kolanko w które będę pompowal powietrze ? Odkręcić jeszcze muszę ten " grzybek " znajdujący się w tipie i zatkac go korkiem od wina. I odkręcić korek wlewu oleju ? 

Opublikowano

mozesz zrobic tak jak piszesz, albo mozesz po prostu wziac spryskiwacz (taki jak masz w plynie do mycia szyb) nalac wody wymieszac z mydlem i psikac na dolot ;) jak bedzie lewe powietrze to na pewno zauwazysz, ze gdzies cos ucieka. A "niski" przeplyw mialem na mysli to, ze seryjne BFB powinno miec 130g/s~ z tego wychodzi, ze masz slaba serie (ale to rownie dobrze moze byc dlawione z innych przyczyn np zatkanego kata ale mniejsza o to narazie). Co do n75 to sprawdzic szczelnosc wezykow no i odpiac go i zrobic logi bez niego (w sensie odpiac wtyczke nie wezyki :D )

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, DivaynEays napisał:

mozesz zrobic tak jak piszesz, albo mozesz po prostu wziac spryskiwacz (taki jak masz w plynie do mycia szyb) nalac wody wymieszac z mydlem i psikac na dolot ;) jak bedzie lewe powietrze to na pewno zauwazysz, ze gdzies cos ucieka. A "niski" przeplyw mialem na mysli to, ze seryjne BFB powinno miec 130g/s~ z tego wychodzi, ze masz slaba serie (ale to rownie dobrze moze byc dlawione z innych przyczyn np zatkanego kata ale mniejsza o to narazie). Co do n75 to sprawdzic szczelnosc wezykow no i odpiac go i zrobic logi bez niego (w sensie odpiac wtyczke nie wezyki :D )

Orientujesz się może jakie wymiary potrzebuje tego kolanka itd ? Bo szukałem ale nie mogę trafić na taki temat gdzie będzie opisane co mogę kupic i jakie wymiary.

Na poprzedniej przeplywce miałem 110 przepływ, zmieniłem teraz na nową oryginalną i od razu też filtr powietrza i jest niewiele lepiej ? wydaje mi się że to też wina turbo bo słabo popmuje i przez to slaby odczyt.

Wężyki sprawdziłem i wyglądają ok, chodzi o te 3 co są w niego wpiete ? Tutaj log z odpieta wtyczka n75 http://vaglogi.pl/log-115_118_W802V.html

Edytowane przez Pablo23

Opublikowano
  • Autor

A poprzez vaga nie idzie sprawdzić nieszczelności dolotu ? 

Opublikowano

bezposrednio nie sprawdzisz, jedynie posrednio - w taki sposob jak teraz to robimy ;)

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, wiesz może jakie rozmiary kolanka potrzebuje itd ? Bo nie mam jak teraz tego zmierzyć :P

A wolałbym sprawdzić szczelność kompresorem raz jeszcze. 

i co z tym logiem z odpietym n75 ?

Opublikowano
3 godziny temu, Pablo23 napisał:

Rozumiem, wiesz może jakie rozmiary kolanka potrzebuje itd ? Bo nie mam jak teraz tego zmierzyć :P

A wolałbym sprawdzić szczelność kompresorem raz jeszcze. 

i co z tym logiem z odpietym n75 ?

nie pamietam rozmiaru, a co do logu to jakies gowno wyszlo, szukaj tej nieszczelnosci i turbo do kontroli (grucha, wg i pekniecia)