Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głowica 1.8t Q AMB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Otóż nie dawno stałem się posiadaczem kolejnego Audi, silnik  1.8t Q o kodzie AMB ( niestety jednostka już nie tak udana jak 1.9 TDI :( ) . Ponieważ test na CO2 w zbiorniczku płynu wyrównawczego wyszedł pozytywnie, zdecydowałem się na wymianę uszczelki pod głowicą. Okazało się, że głowica jest szczelna, aczkolwiek wypalone są gniazda zaworowe i niestety regeneracja kosztuje około 2000 tysięcy. Stwierdziłem, że jest to zbyt duży koszt i chcę kupić głowicę np. z tej aukcji: https://allegro.pl/glowica-vw-audi-seat-skoda-1-8-t-adr-aeb-agn-i7485229147.html#thumb/1

Z tego co się zorientowałem to mogę wymienić moją AMB na ----> AEB. Wystarczy wywalić układ SAI, a reszta pasuje. 

Czy coś pominąłem, macie może jakieś pomysły aby rozwiązać problem w miarę rozsądnych pieniądzach ? 

Pozdrawiam

Opublikowano

A jak z tej aukcji kupisz to wiesz na co trafisz? Nie boisz się wydać 900 zł z przesyłką i nie wiedzieć co się ma? ;>

Chciałeś Ałdi z turbo to liczyłeś, że będziesz szczęśliwie za darmo jeździł ?

Edytowane przez k232

Opublikowano

Jak zregenerujesz w dobrym warsztacie to będziesz spał spokojnie. Pewnie skutki ubogiej mieszanki na lpg? W lublinie masz dziaka, chyba jeden z lepszych serwisów specjalizujących się w tym.

Edytowane przez przem8

Opublikowano

miałem ten sam problem, u mnie była pęknięta głowica AMB i wymieniłem od S3 APY, kupiłem ściągniętą prosto z auta wtedy na szczelność i diagnozę czy jest okey i po oględzinach zdecydowałem się, sama goła głowica 600zl plus robocizna wałki napinacz i co niektóre zawory zostały z AMB

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, k232 napisał:

A jak z tej aukcji kupisz to wiesz na co trafisz? Nie boisz się wydać 900 zł z przesyłką i nie wiedzieć co się ma? ;>

Chciałeś Ałdi z turbo to liczyłeś, że będziesz szczęśliwie za darmo jeździł ?

Ałdi to miałem więcej niż Ty masz lat więc nie musisz pouczać :) Co do aukcji to czy kupisz od prywatnego czy od handlarza to i tak nie wiesz co kupujesz, tak czy siak dostajesz gwarancję rozruchową, bez tego bez sensu kupować

Edytowane przez Patrykgt

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, przem8 napisał:

Jak zregenerujesz w dobrym warsztacie to będziesz spał spokojnie. Pewnie skutki ubogiej mieszanki na lpg? W lublinie masz dziaka, chyba jeden z lepszych serwisów specjalizujących się w tym.

Regeneracja to koszt nowej głowicy(bex,amb avj itd)  pytanie co lepiej wyjdzie ? Ciężko powiedzieć co było skutkiem gdyż samochód nie był przeze mnie eksploatowany ( kupilem 1 msc temu za okazyjną kwotę). Na gazie jeżdżony około 10 lat i nastuskane jakieś 150 tys na gazie. 

Opublikowano
12 minut temu, Patrykgt napisał:

Ałdi to miałem więcej niż Ty masz lat więc nie musisz pouczać :) Co do aukcji to czy kupisz od prywatnego czy od handlarza to i tak nie wiesz co kupujesz, tak czy siak dostajesz gwarancję rozruchową, bez tego bez sensu kupować

Słuchaj stary wyjadaczu, rób co chcesz, dla mnie to w ogóle nie musisz mieć auta - ja wyraziłem swoje zdanie ;)

Opublikowano
  • Autor

Ponawiam pytanie czy AEB pasuje P&P do ABM ? Pomijając demontaż SAI. 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, k232 napisał:

Słuchaj stary wyjadaczu, rób co chcesz, dla mnie to w ogóle nie musisz mieć auta - ja wyraziłem swoje zdanie ;)

Kolego nic nie wnosisz do tematu :) Idź na piwko na nasz mały rynek w Rzeszowie a nie głowę zawracasz :) 

Opublikowano
3 minuty temu, Patrykgt napisał:

Kolego nic nie wnosisz do tematu :) Idź na piwko na nasz mały rynek w Rzeszowie a nie głowę zawracasz :) 

Chyba przyjadę do Lublina bo tam jest większy rynek o i c**j hahaha :D

Stary wyjadaczu, przejdź się do lekarza i pokaż tutaj wyniki :D

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, k232 napisał:

Chyba przyjadę do Lublina bo tam jest większy rynek o i c**j hahaha :D

Stary wyjadaczu, przejdź się do lekarza i pokaż tutaj wyniki :D

Co Cię tak zabolało ? Pytam o radę, a Ty z jakimiś głupimi tekstami wyskakujesz ? Mieszkam w Rzeszowie także niestety  w Lublinie mnie nie znajdziesz . . . ;) 

Opublikowano
5 minut temu, Patrykgt napisał:

Co Cię tak zabolało ? Pytam o radę, a Ty z jakimiś głupimi tekstami wyskakujesz ? Mieszkam w Rzeszowie także niestety  w Lublinie mnie nie znajdziesz . . . ;) 

Mnie zabolało? Napisałem Ci swoje zdanie w 1 poście a Ty do mnie, że nic nie wnoszę do tematu.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, k232 napisał:

Mnie zabolało? Napisałem Ci swoje zdanie w 1 poście a Ty do mnie, że nic nie wnoszę do tematu.

Ok nie ważne ; )

Pomoże ktoś ? Jak to jest czy podpasuje mi ta AEB do ABM ? Jak nie to kupuje z Bexa trochę drożej i bez kombinacji :)

Edytowane przez Patrykgt

Opublikowano

Ile na tym zaoszczędzisz?

Zregeneruj swoją i będziesz wiedział co masz.

Opublikowano
  • Autor

.

Edytowane przez Patrykgt