Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak oświetlenia wnętrza, moduł komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z oświetleniem wnętrza. Nie działa żadna lampka, w schowku i bagażniku też.
Po podłączeniu VAGa na module komfortu pokazuje błąd 532 Napięcie zasilania uszkodzenie.
Po za oświetleniem wszystko działa normalnie. Wnioskuję więc, że moduł padł i należy go wymienić.

Po dogrzebaniu się do niego wyszło że ma kod CK.
Czy jeśli kupię druga używkę o tym samym kodzie to czy po wymianie konieczne będzie jakieś programowanie czegokolwiek, adaptacja itp?

Opublikowano

Będzie trzeba go kodować, ale wystarczy jak odczytasz kodowanie z obecnego modułu i takie same przepiszesz do nowego. W nowym module będzie trzeba jeszcze przypisać twoje piloty, ale jest to ładne opisane na forum (chyba w temacie o zmianie modułu komfortu). Generalnie temat jest prosty i nie zdarzysz wypić drugiego browara i będzie po robocie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, 
Kupiłem wczoraj auto i własciciel poinformował mnie że coś takiego jest do zrobienia ale jeszcze nie orientuję się gdzie znajduje się wszystko, chciałbym spytać gdzie znajduje się MK ? Czytałem że pod siedzeniem kierowcy ale mam tam tylko miejsce na jakieś kostki i nic więcej. Rocznik 2004 A4B6

Z góry dziękuję za pomoc :)

Edytowane przez michałkulik

Opublikowano
14 godzin temu, michałkulik napisał:

Witam, 
Kupiłem wczoraj auto i własciciel poinformował mnie że coś takiego jest do zrobienia ale jeszcze nie orientuję się gdzie znajduje się wszystko, chciałbym spytać gdzie znajduje się MK ? Czytałem że pod siedzeniem kierowcy ale mam tam tylko miejsce na jakieś kostki i nic więcej. Rocznik 2004 A4B6

Z góry dziękuję za pomoc :)

Moduł komfortu jest dokładnie pod nogami kierowcy nie pod siedzeniem. Ale żeby się do niego dostać trzeba podnieść wykładzinę podłogi bo to pod nią w puszcze jest zamontowany moduł komfortu.

Opublikowano

Witam serdecznie 

Pytanie do autora tematu. Czy faktycznie przyczyną niedziałajacego oświetlenia wewnątrz pojazdu był u Ciebie Moduł Komfortu? Mam ten sam błąd z VAG-a i rowniez nie poaiadam oświetlenia wewnątrz, różnimy się jest jedynie modułami komfortu Ja posiadam z Oznaczeniem AR i jest on dostępny na Allegro. Więc pytanie czy na pewno był to moduł komfortu ? Bo nie chce wydać 600zł na marne 

Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.

Edytowane przez michałkulik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

@michałkulik jeszcze tego nie wymieniałem

Opublikowano
W dniu 8.10.2018 o 11:13, michałkulik napisał:

Witam serdecznie 

Pytanie do autora tematu. Czy faktycznie przyczyną niedziałajacego oświetlenia wewnątrz pojazdu był u Ciebie Moduł Komfortu? Mam ten sam błąd z VAG-a i rowniez nie poaiadam oświetlenia wewnątrz, różnimy się jest jedynie modułami komfortu Ja posiadam z Oznaczeniem AR i jest on dostępny na Allegro. Więc pytanie czy na pewno był to moduł komfortu ? Bo nie chce wydać 600zł na marne 

Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.

Kolego 600zł za MK to chora cena. Do 250zł można coś spokojnie znaleźć. Nie mówiąc już o tym, że twój moduł można zamienić innym, nie koniecznie z końcówką AR, musisz tylko znaleźć odpowiedni dla Siebie wg rozpiski na forum:

Centralny zamek (wersja II* – od lipca 2002, od VIN 8E*3*100001)
8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
8E0 959 433 AS - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 AT - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 BA - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
8E0 959 433 BB – fabryczny alarm, 315MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 BC - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 BD - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).

Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem, posiadam oswietlenie led w swojej b7 2007 rok już od jakiegoś roku i wszystko było ok aż nagle ostatnio zobaczyłem że się nie świeci środek, więc pewnie też będzie problem z modułem, ale mam pytanie takie czy ten moduł mógł paść przez to oświetlenie ledowe? Czy te ledy są szkodliwe dla auta, mogą nastąpić przez to jakieś spiecia?

Opublikowano

u mnie też nie było oświetlenia wnętrza , jeden magik zrobił mostek i wszysto działa, jak znajdę trochę czsu to luknę co c czym polączone i dam znać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.10.2018 o 13:50, Lukasz_mk2 napisał:

Kolego 600zł za MK to chora cena. Do 250zł można coś spokojnie znaleźć. Nie mówiąc już o tym, że twój moduł można zamienić innym, nie koniecznie z końcówką AR, musisz tylko znaleźć odpowiedni dla Siebie wg rozpiski na forum:

Centralny zamek (wersja II* – od lipca 2002, od VIN 8E*3*100001)
8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
8E0 959 433 AS - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 AT - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 BA - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).
8E0 959 433 BB – fabryczny alarm, 315MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 BC - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
8E0 959 433 BD - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby).

Masz rację Kolego, Dziękuję za cenną radę :)

• 5 lat później...
Opublikowano

Cześć,

Wątek stary, ale tak informacyjnie napisze, że miałem ostatnio u siebie problem z błędem 00532 i winny był bezpiecznik nr 38.  Oświetlenie bagażnika oraz obie lampki kabiny - nie działało.. ale podświetlenie nóg działało.

Po wymianie bezpiecznika oświetlenie działa, błąd skasowałem i nie powrócił.

Edytowane przez don_pepe