Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Naprawa AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

temat o airbag wałkowany kilka razy, jednak nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. na desce czerwona kontrolka, po podłaczeniu vag bład 'crash data'. teraz moje pytania: poduszki -kierowca, pasazer i w siedzeniach sa na miejscu, jak wiadomo błedu nie da sie skasowac, czyli konieczna wymiana sensora? co jeszcze wymieniac zeby airbagi działały? bede wymieniał jeszcze pas bezpieczeństwa pasazera -tył, bo jest zaciety.

da rade za pomoca vaga odczytac co uległo zniszczeniu?

jest takie cos jak czujniki zderzeniowe?

Opublikowano

Witam. Podłącze się pod temat, bo u mnie też jest ten błąd. Po wyjęciu poduszki kierowcy zauważyłem brak kabelka łączącego taśmę z poduszką. Czekam na odpowiedzi na post kolegi tomasz-gorz.

Opublikowano

wymiana lub regeneracja sensora a potem diagnoza Vag :good:

Opublikowano
  • Autor

ale chyba sa jakies czujniki, ktore daja sygnał do sensora, a ten do wystrzału poduszki? w ogóle to gdzie on sie znajduje?

Opublikowano

w sensorze jak sie nie mylę :good:

Opublikowano
  • Autor

czyli airbag składa sie tylko z sensora i el. wykonawczych -poduszek i napinaczy?

Opublikowano

Zależy jaki system i w jakim dokładnie pojeździe.

Opublikowano
  • Autor

czyli jak dochodzi do wypadku to sensor na 100% jest uszkodzony? w takim razie czy taki od anglika podejdzie? oczywiscie bez 'crash daty'

Opublikowano

powinien pasować tylko na vagu bedą odczyty odwrotne pasażer kierowca

Opublikowano
  • Autor

gdzie sa te czujniki uderzenia?

Sady airbag w moim samochodzie, czyt profil. Jaka wersja to nie wiem

Opublikowano

W temacie nie sprecyzowałeś że chodzi o twoje auto. Czujniki masz w sterowniku SRS, Sterownik winien być o tych samych numerach, sprawdź kodowanie. Wiesz czym może się skończyć zabawa AIRBAGiem?

Opublikowano
  • Autor

jak na razie to nie działaja mi poduszki, wiec o wystrzelenie sie nie boje, a bez dłubania w tym raczej nie uda mi sie ich naprawic

Opublikowano

Nie podałeś ile jest poduszek.

Opublikowano
  • Autor

kierowa, pasazer i w siedzeniach

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy może ktoś z 3-miasta ma kasownik do crash-data? Ew. gdzie w 3-mieście można to skasować?[br]Dopisany: 01 Marzec 2009, 18:55_________________________________________________Witam! No więc udało mi się skasować crash data ze sterownika airbag za pomocą własnoręcznie wykonanego interfejsu!! Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

jak zrobiłes taki interfejs? ja kupiłem sobie sterownik (sensor) i zbieram sie do wymiany, tylko nie wiem co odkrecic, zeby dostac sie do niego :mysli:

Opublikowano

Witam. Na Alle....drogo kupiłem płytkę do zrobienia interfejsu K-line. Zbudowałem sobie interfejs. Fejs w tej wersji łączy się z komputerem przez port szeregowy (COM). Z samochodem łączy się przez 3 piny. W ruch poszedł program BOSCH airbag tool by gopel. Wystarczyło podłączyć fejs, uruchomić program, wcisnąć CLEAR CRASH DATA i gotowe :).

Jeśli chodzi o dostanie się do sterownika to u mnie w samochodzie jest on za popielniczką, więc trzeba by było rozebrać całą konsolę środkową.

POzdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

a wie ktos moze od czego zaczac rozkrecanie, aby sie do niego dostac?

Opublikowano

Przyjedź do mnie to coś poradzimy.

Tylko ciężko z terminami u mnie.

Opublikowano

konsola1.th.jpg

konsola2.th.jpg

konsola3.th.jpg

Wzięte z "audi a4 - sam naprawiam".

No, chyba że w A4 z 1997 roku jest inaczej. :)