Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BBK B6] V8 4.2 Brembo 345/300 Maxton 19J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Zobaczymy jeśli faktycznie będą tak ciekły. To przywiozę sobie specjalna farbę do Alu i zobaczę co z tego wyjdzie. A jak nic to kupię jak Ty ori. 

Edytowane przez L23piotr

Opublikowano
  • Autor

Downpipe założony. 

received_699971980448645.jpeg

received_1167039916822218.jpeg

Edytowane przez L23piotr

Opublikowano
18 godzin temu, L23piotr napisał:

Zobaczymy jeśli faktycznie będą tak ciekły. To przywiozę sobie specjalna farbę do Alu i zobaczę co z tego wyjdzie. A jak nic to kupię jak Ty ori. 

Daj znać ja ksytuacja za jakiś czas ? Oby było OK ?

...

DP masz z jakimiś "sportowymi" katalizatorami czy tylko udają? ;)
Pierwsze sondy nie powinny być na przedłużkach, a z tego co widzę są - jest duże ryzyko, że będzie Ci źle paliwo dawkować...
Te z tyłu się odsuwa, żeby "oszukać" po wycięciu katalizatorów, przednie są sterujące i muszą być w świetle rury, żeby porządnie były "owiewane" przez spaliny.

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, pawelosinski83 napisał:

Daj znać ja ksytuacja za jakiś czas ? Oby było OK ?

...

DP masz z jakimiś "sportowymi" katalizatorami czy tylko udają? ;)
Pierwsze sondy nie powinny być na przedłużkach, a z tego co widzę są - jest duże ryzyko, że będzie Ci źle paliwo dawkować...
Te z tyłu się odsuwa, żeby "oszukać" po wycięciu katalizatorów, przednie są sterujące i muszą być w świetle rury, żeby porządnie były "owiewane" przez spaliny.

Mój mechanik wszystko powoli składa. Zrobię kilka kilometrów to okaże się co trzeba poprawić.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

A więc tak auto odebrane ? większość rzeczy zrobiona tak jak chciałem? chociaż niektóre można było zrobić lepiej ?

20190830_202007.jpg

IMG_20190815_174531_890.jpg

IMG_20190825_160043_113.jpg

20190907_064240.jpg

20190830_202136.jpg

20190815_160840.jpg

Opublikowano

? ZAcnie sie prezentuje.

Z tyłu dałeś 'odpowiednie' końcówki ?

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, dekiel 13 napisał:

? ZAcnie sie prezentuje.

Z tyłu dałeś 'odpowiednie' końcówki ?

Odpowiednie? To znaczy?

Opublikowano
1 godzinę temu, L23piotr napisał:

Odpowiednie? To znaczy?

100 mm , tylko nie Ulter bo już co druga ma.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, dekiel 13 napisał:

100 mm , tylko nie Ulter bo już co druga ma

Zostało to co bylo?

Opublikowano

A co było nie dociągnięte?

Opublikowano

Quattro na dolnej kratce wygląda słabo ?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Langista napisał:

A co było nie dociągnięte?

Kilka rzeczy . Kolor zaciskow i pokryw nie porywa mnie. Pokrywy mają wżery ktore widać. Nie zostały założone przepustnice wydechu bo za mało miejsca na podcisnieniowe. ? zawieszenie gwintowane na tyle jest opuszczone na maksa a chcial bym niżej.  Reszta jest ok. 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, m1chal_p napisał:

Quattro na dolnej kratce wygląda słabo ?

Każdy robi jak uważa i to co mu się podoba ? ale dzięki za opinię ?

Opublikowano
3 godziny temu, L23piotr napisał:

Kilka rzeczy . Kolor zaciskow i pokryw nie porywa mnie. Pokrywy mają wżery ktore widać. Nie zostały założone przepustnice wydechu bo za mało miejsca na podcisnieniowe. ? zawieszenie gwintowane na tyle jest opuszczone na maksa a chcial bym niżej.  Reszta jest ok. 

Z tego co kojarzę z tymi pokrywami jest wiecznie problem ? a przepustnice elektroniczne nie da rady? Z tego co widziałem na YT jest masa filmików z przepustnicami do tego silnika..

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Langista napisał:

Z tego co kojarzę z tymi pokrywami jest wiecznie problem ? a przepustnice elektroniczne nie da rady? Z tego co widziałem na YT jest masa filmików z przepustnicami do tego silnika..

Samo malowanie jest ok. Chodzi o kolor. Przepustnice kupiłem podcisnieniowe bo czytałem że dużo lepsze są ale okazały się strasznie duże 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

S4 idzie do oklejenia 20190918_223000.jpg

A poza tym pojawiła się nowa Audi w garażu ?20190918_222107.jpg

Opublikowano

Nieeee no sztosik :D ? w tym cabrio zmieniasz felunek na coś innego? A co do oklejenia, gdzie oddajesz? Sam o oklejaniu myślałem, ale nigdzie w mojej okolicy nie znalazłem zakładu, który byłby wiarygodny, a ostatnio mega spodobał mi się czarny połysk aka "Black piano" i tym odkleić to byłaby miazga :D

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Langista napisał:

Nieeee no sztosik :D? w tym cabrio zmieniasz felunek na coś innego? A co do oklejenia, gdzie oddajesz? Sam o oklejaniu myślałem, ale nigdzie w mojej okolicy nie znalazłem zakładu, który byłby wiarygodny, a ostatnio mega spodobał mi się czarny połysk aka "Black piano" i tym odkleić to byłaby miazga :D

Coś na pewno zmienie ? ale co to nie wiem. A co do oklejenia to mam dobrego znajomego który się tym zajmuje ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po kilku tygodniach urlopu i przejechaniu około 3500km muszę powiedzieć że farba na pokrywach zaworowych i kolektorze ssacym trzyma się bardzo dobrze IMG_20190908_105247_260.jpg zauważyłem znacznie mniejszy pobór oleju na 3500km około 700ml . Hamulce to jest inna bajka przód staje dęba i co do opinii niektórych tarcze nie biją A kilka razy zdarzyło się hamować z ponad 200 do zera. Jedyną niemiła sytuacja jaką mnie spotkała to awaria pompki sprzegla. Zaczęła trzymać cały czas ciśnienie i tym samym ciągle było delikatnie wcisniete sprzęgło. Wymiana na nowe sachs20191014_083958.jpgi szczerze mówiąc wymiana jest masakryczna. Teraz auto stoi i czeka w kolejce do oklejenia.  No i oczywiście troszkę czasu poświęciłem nowej zabawce IMG_20191010_162652_750.jpg20191010_144211.jpg

Po zalogowaniu się na forum audi 80 muszę ewidentnie stwierdzić że forum a4-klub.pl jest dużo lepsze . Przejrzyste lepiej zorganizowanie i ludzie jacyś tacy inni. 

Opublikowano

Pod maską masz czyściej jak ja w samochodzie, szacun :hi: